Влада

НКРЕКП назвала Житомир серед міст-аутсайдерів по кількості встановлених теплових лічильників

28 November 2016, 16:13

НКРЕКП заявила про безвідповідальне ставлення окремих місцевих органів влади до питання захисту споживачів, які отримують послугу з централізованого опалення.

Заява Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, опублікована на Урядовому порталі 28 листопада.

«Протягом останніх десятиліть відсутність будинкових приладів обліку теплової енергії дозволяла підприємствам теплоенергетики виставляти споживачам непрозорі рахунки за надану комунальну послугу з централізованого опалення і, як наслідок, порушувала право споживачів на отримання коректного та справедливого нарахування за спожиту комунальну послугу. Така ситуація, у першу чергу, була пов’язана з неприпустимо низьким рівнем оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла. Станом на кінець 2014 року рівень оснащеності приладами комерційного обліку теплової енергії багатоквартирного житла становив лише 32%. Станом на листопад 2016 року оснащеність приладами обліку теплової енергії досягла 61%. При виконанні затверджених на 2016 рік інвестиційних програм оснащеність засобами обліку теплової енергії багатоквартирного житла досягне 88%», - йдеться у заяві національного регулятора.

НКРЕКП зазначає, що не зважаючи на неодноразові протягом 2015-2016 років звернення до органів місцевого самоврядування та обласних державних адміністрацій щодо посилення роботи із забезпечення 100% обліку споживання теплової енергії у багатоквартирному житловому фонді, на сьогоднішній день залишаються міста-аутсайдери, де органи місцевого самоврядування не звертають уваги на прозорість нарахувань за спожиту комунальну послугу та блокують впровадження заходів щодо енергоефективності.

 

«У черговий раз Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звертається до Тернопільської, Луцької, Житомирської, Южноукраїнської, Калуської міських рад та Полтавської обласної державної адміністрації із закликом терміново взяти під особистий контроль та сприяти якнайшвидшому наданню інвестиційних програм із пріоритетним заходом – забезпечення стовідсоткового рівня оснащеності обліком теплової енергії», - зазначається у заяві.

Нагадаємо, минулого тижня віце-прем’єр-міністр Павло Розенко обіцяв «належним чином» відреагувати, якщо до кінця року всі будинки не будуть обладнані лічильниками тепла.

Як повідомляв Житомир.info, ПАТ «Житомиргаз» через незадоволення рівнем сплати за послуги 23 листопада відключило від газопостачання чотири котельні обласного центру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі