Місто

«Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» відкрила у місті вірменську суботню школу

28 November 2016, 16:53

Повітряні кульки, вірменський алфавіт, на партах - зошити та книжки. За підтримки «Житомирської обласної общини вірмен «Еребуні» на базі 12 школи відкрилася перша у місті та області вірменська суботня школа.

«Наступив той день, коли ми відкриваємо школу. Для нас - це дуже важливо, завдяки цьому ми можемо зберегти нашу мову, культуру, історію, передавати нашим дітям. Багато хто з дітей народилися вже тут, деякі взагалі й не знають вірменської мови. Від сьогодні у них є можливість вивчати вірменський алфавіт і історію. Особливо історію, адже кожен народ має знати свою історію, свою мову, для того щоб не пропадав народ. Хочу сказати усім, хто нам допоміг, велике дякую за підтримку», - розповідає голова ГО «Житомирська обласна община вірмен «Еребуні» Саргіс Мартиросян.

Головна мета створення школи навчити дітей мови, літератури та історії вірменського народу.

«Суботня школа буде, лише в суботу 3 години навчання, по 45 хвилин урок. У нас буде два класи: один - з 6 до 11, другий - з 11 до 17. Наша мета навчати дітей нашої мови, нашої історії», - каже викладач вірменської мови Сусанна Закарян.

Восьмирічний Вагаршак готується до першого у своєму житті уроку з вірменської. Каже: буде складно, однак цікаво.

«Найскладніше полягає у тому, що таблицю вірменського алфавіту дуже складно зрозуміти. Наша викладач Сусанна Закарян буде нас його навчати, щоб діти розвивались, щоб ми гарно читали, писали», - ділиться учень вірменської суботньої школи Вагаршак Петросян.

Нині Вагаршак вільно володіє російською. На питання: чи розмовляє українською, хлопець відповідає без вагань.

«Авжеж володію», - відповідає Вагаршак.

Батько двох синів - Арсен Мурадян ділиться: в Україні живе вже 16 років. Про те, що в Житомирі відкриється суботня вірменська школа навіть не очікував.

«Не очікували звичайно, але на позитиві. На радощах молодший вчора за один день вивчив 15 - 16 літер, що не може не радувати. Прагнення є і це не може не радувати», - ділиться Арсен Мурадян.

Поки що у вірменській суботній школі навчатиметься близько 50 дітей. Організатори запевняють: будуть плідно працювати над тим, щоб згодом, кількість учнів стала більшою.

Детальну інформацію про те, як стати учнем вірменської суботньої школи можна дізнатись за телефоном (096) 011- 95-85.

ї

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі