Політика

Команда Опозиційного блоку Житомирщини здатна захистити інтереси кожної громади, – Юрій Бойко

29 November 2016, 13:12

Кандидати в депутати від Опозиційного блоку на виборах до об’єднаних територіальних громад – це достойні люди та справжні професіонали.

Про це заявив лідер Опозиційного блоку Юрій Бойко, спілкуючись з представниками місцевих громад у Олевську.

Народні депутати України – лідер Опозиційного блоку Юрій Бойко та голова Житомирської обласної організації Опозиційного блоку Юрій Павленко під час робочої поїздки в Олевський район поспілкувалися з колективом місцевого автотранспортного підприємства, яке здійснює пасажирські перевезення на території усього району, відвідали Кам’янську загальноосвітню школу, зустрілися з педагогічним колективом, поспілкувалися з учнями та їхніми батьками, подарували школі сучасний телевізор.

У поїздці політиків супроводжували заступник голови обласної організації Опозиційного блоку, керівник фракції політичної партії в обласній раді Анатолій Мелашенко, депутат обласної ради Наталія Рибак, керівник Олевської районної партійної організації Микола Харченко.

Головні проблеми, які обговорювалися під час зустрічі з жителями Житомирщини, – високі ціни на харчі, комунальні тарифи, ліки, відсутність державного фінансування для здійснення пільгових пасажирських перевезень, а також відсутність безкоштовного харчування для школярів через проблеми з проведенням тендерів.

Під час обговорення питання стосовно очікувань людей від майбутніх виборів у об’єднаних територіальних громадах також порушувались питання щодо проблем, якими в районі супроводжується процес децентралізації.

«На жаль, в процесі децентралізації відбувся дуже серйозний дисбаланс, коли на місцеві органи влади, на місцеві громади кинули багато повноважень, які не забезпечені фінансово. Тому ми наполягаємо, щоб відбулася справедлива реформа децентралізації і місцеві громади разом з повноваженнями щодо освіти, охорони здоров’я, соціального захисту так само отримали і необхідні кошти для їх забезпечення. Неприпустимо, коли 12 тисяч дітей в Житомирській області, які проживають в об’єднаних територіальних громадах, залишилися без повноцінного забезпечення своїх прав на освіту, охорону здоров’я і соціальний захист. Ми йдемо на вибори, щоб кардинально змінити ситуацію на місцях в усіх сферах життя, для кожної людини», – акцентував Юрій Павленко.

Учать представників Опозиційного блоку Житомирщини в виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних і міських голів, політик назвав свідченням бажання і готовності зупинити свавілля влади, допомогти людям у їх боротьбі за свої соціальні права, за свою країну.

«Для цього ми маємо бути широко представлені у органах влади. Наші сподівання на перемогу цілком реальні у кожній територіальній громаді, бо, не зважаючи на політичні переслідування і репресії проти опозиції, рейтинг Опозиційного блоку зростає практично у кожному куточку Житомирщини. Сьогодні депутати від нашої політичної сили на усіх рівнях розпочали свої звіти про виконану роботу. Нам є про що розповісти людям. За кожною нашою законодавчою ініціативою, за кожним депутатським запитом, поданням стоять інтереси конкретних людей, проблеми, від рішення яких влада усувається. Цінують українці і ще одну позицію, на якій будує свою діяльність Опозиційний блок – ми єдина політична сила, яка реально бореться за встановлення миру на українській землі, за припинення кровопролиття і сколочення владою мільярдних статків на горі і стражданні людей, – зазначив Юрій Павленко. – Нині практично у кожному районі Житомирщини зареєстровано партійні осередки Опозиційного блоку, створена дієва, ефективна політична структура. Все більше авторитетних земляків, котрі мають чітке бачення того, яким шляхом йти, щоб змінити ситуацію на краще, попри переслідування і утиски з боку провладних сил, приєднується до Опозиційного блоку, щоб разом реалізовувати програму порятунку країни».

 «Команда Опозиційного блоку Житомирщини представлена порядними авторитетними людьми, високими професіоналами своєї справи. Тому я впевнений, що її рішення взяти активну участь в перших виборах депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних і міських голів, є свідченням високої громадської відповідальності та готовності зупинити свавілля влади, допомогти людям у їх боротьбі за свої соціальні права, за свою країну. Це дає жителям області реальний шанс обрати у кожній із 22 об’єднаних територіальних громад таку владу, яка змінить їх життя на краще», – підсумував Юрій Бойко.

Нагадаємо, Постановами Центральної виборчої комісії на 11 і 18 грудня 2016 року призначено перші місцеві вибори в 41 об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) 13 областей і в 143 ОТГ – 22 областей відповідно (вибори депутатів сільських / селищних / міських рад та сільських / селищних / міських голів).

На Житомирщині вибори пройдуть 18 грудня у 22 територіальних громадах.

Відповідно до Закону України «Про місцеві вибори», вибори проводяться як за пропорційною, так і за мажоритарною виборчою системою.

 

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Опозиційний блок»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі