Влада

Міська рада – «за» звернення до прокуратури щодо відкриття кримінального провадження проти керівництва «Житомиргаз»

30 November 2016, 12:27

Житомирська міська рада проголосувала за звернення до прокуратури щодо відкриття кримінального провадження проти  керівництва ПАТ «Житомиргаз».

Таке рішення було прийняте на сесії міської ради 30 листопада за пропозицією комісії з питань ЖКГ.

«Юридичному департаменту звернутися до місцевої та обласної прокуратури з клопотанням про відкриття кримінального провадження проти керівництва ПАТ «Житомиргаз» за встановленим фактом несанкціонованого відключення від газу місто Житомир 23.11.2016р. керівництво ПАТ «Житомиргаз», - пропонувала депутатська комісія.

Для пояснення ситуації на трибуну запросили представника газового монополіста.

«Дійсно, 23 числа було відключено 5 котелень «Житомиртеплокомуненерго». В цей день відключались не тільки житомирські котельні, а котельні по Бердичеву, Малину і Коростеню. Причина – заборгованість за транспортування природного газу», - сказав начальник управління експлуатації систем газопостачання ПАТ «Житомиргаз» Олексій Міхненко.

Депутат Наталія Леонченко (голова фракції Опозиційного блоку) допитувалась: чи мають право представники «Житомиргаз» в опалювальний сезон повністю відключати газопостачання.

«Повного відключення не було», - сказав представник «Житомиргаз», чим визвав хвилю обурення з боку депутатів міської ради звучали слова «шантаж» та «кримінальна відповідальність».

З критикою дій міської влади виступила голова фракції ВО «Батьківщина» Любов Цимбалюк.

«Якщо було попередження, то треба було працювати і не довести до цієї ситуації. Всі розуміли, що «Житомиргаз» може таке щось зробити, треба провести попередні перемовини і ще щось», - сказала Цимбалюк.

Депутати більшістю голосів підтримали доручення юрдепартаменту з приводу звернення до прокуратури.

Детальніше про відключення котелень від газопостачання читайте в інтерв’ю мера Сергія Сухомлина.

Начальник управління експлуатації систем газопостачання ПАТ «Житомиргаз» Олексій Міхненко

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі