Події

Під Житомиром оперативники затримали трьох «домушників» із краденими грішми та гаджетами

30 November 2016, 15:58

Днями, 22 листопада, на в’їзді у місті Житомир оперативники управління карного розшуку ГУНП області затримали трьох жителів регіону, обґрунтовано підозрюваних у квартирній крадіжці у Житомирському районі. У рамках досудового розслідування поліцейські встановили їх причетність до низки крадіжок з будинків громадян. Судом лише одного з домушників взято під варту, іншим – обрано домашній арешт.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Під час проведення профілактичного відпрацювання поліцейські зупинили легковик, що рухався на в’їзд до обласного центру. У салоні автівки знаходилися двоє чоловіків і жінка, усі жителі Володарськ-Волинського району. Під час огляду транспортного засобу правоохоронці виявили пакунки з купою нашвидкуруч скиданих у них речей, ювелірних виробів, гумових рукавичок, металевих «відмичок» тощо. Окрім того, у пасажирів були виявлені банкноти іноземної валюти, а також кілька сучасних гаджетів. Походження грошей та всіх цих предметів затримані пояснити не спромоглися», – йдеться у повідомленні.

За таких обставин на місце події прибула слідчо-оперативна група ГУНП для документування виявленого.

«Оперативникам були знайомі особи затриманих, оскільки раніше двоє із них – 43-х і 33-річний чоловіки – вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків. Обидва є наркозалежними. Разом із 22-річною поплічницею вони проживають у Володарськ-Волинському районі», – розповів начальник управління карного розшуку ГУНП Житомирщини Віктор Бугира.

Також було з’ясовано, що затримані їхали із селища Озерного Житомирського району, тож водночас у цьому населеному пункті працювала слідчо-оперативна група місцевого відділення поліції. Правоохоронці швидко розшукали власників, як виявилося, щойно обікраденої квартири. Злодії потрапили у середину, пошкодивши серцевину замка вхідних дверей, і у пошуках наживи перевернули кімнати догори дриґом.

У вилучених із зупиненої під Житомиром автівки речах господарі упізнали належні їм золоті ювелірні вироби та гаджети.

За фактом крадіжки, учиненої з проникненням у приміщення (ч.3 ст.185 ККУ), було розпочато кримінальне провадження. Усіх трьох підозрюваних у злочині було затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. У рамках кримінального провадження правоохоронці провели кілька санкціонованих обшуків, у тому числі у місці ймовірного збуту фігурантами крадених речей, звідки вилучили низку речових доказів.

Як повідомив заступник начальника ГУНП Валерій Бондар, уже встановлена причетність фігурантів до вчинення понад десятка крадіжок з чужих домівок. Поліція подала клопотання про взяття їх під варту, однак судом двом із затриманих визначено запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а лише третьому – тримання під вартою із можливістю внесення грошової застави у розмірі 68 тисяч гривень. Водночас підозрювані лише в крайній крадіжці завдали власникам збитків на суму понад 100 тисяч гривень.

Відповідно до чинного законодавства фігурантам кримінального провадження може загрожувати до 6 років позбавлення волі.

Фото з сайту ГУПН в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, двоє житомирян і 27-річний іноземець промишляли в Житомирі крадіжками з квартир містян. Оперативники карного розшуку затримали спочатку двох із них, а потім і третього «домушника» після вчинення ними чергових злочинів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі