Події

Начальник відділу державної реєстрації міськради вимагала у підприємця з Житомира 8 тис. доларів хабара

30 November 2016, 19:45

У Житомирській області затримано із неправомірною вигодою керівника відділу державної реєстрації однієї із міськрад.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області

«У ході проведення слідчих дій у середу, 30 листопада 2016 року, в одному з райцентрів області у службовому кабінеті затримано начальника відділу державної реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців міської ради під час одержання неправомірної вигоди. Посадовець вимагала у жителя міста Житомира грошову винагороду в розмірі 8 тис дол США за вирішення питання щодо перереєстрації прав власності на одне із підприємств. Таку «діяльність» державного службовця під час одержання чергової частини неправомірної вигоди на суму 160 тисяч гривень припинено працівниками управління Служби безпеки України, Національної поліції та прокуратури. Неправомірну вигоду вилучено», - інформує обласна прокуратура.

Наразі проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення посадовця від посади.

Досудове розслідування проводиться слідче управління ГУНП. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом вимагання службовою особою неправомірної вигоди, за ч. 3 ст. 368 КК України. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, 3 листопада правоохоронці затримали на хабарі в 3 тисячі гривень слідчого Житомирського міського відділу поліції.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі