Місто

У Житомирі на Східній старі світлофори замінюють новими з додатковою опцією

1 December 2016, 11:47

На Східній у Житомирі старі світлофори замінюють новими, згодом планують міняти і по вулиці І. Мазепи.

Про це Житомир.info розповів заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

«Зараз іде повністю заміна світлофорів по вулиці Східній, вже 7 об’єктів в роботі. Кошторис одного об’єкта близько 350 тис. грн. У планах наступна вулиця – Івана Мазепи (колишня Мануїльського). Нашому світлофорному господарству в переважній більшості вже десь 30 років, технічний стан їх доволі плачевний. Світлофори будуть 100% світлодіодні, на відміну від тих, що зараз стоять. Таймер відліку часу – буде додаткова опція. І для людей з вадами зору будуть звукові маячки на найбільш пікових перехрестях. Нові стойки - замість старих труб. Вирішили повністю заміняти, не латати. По строкам за тиждень мають завершитися роботи на Східній і перейти на Івана Мазепи», - сказав Дмитро Ткачук.

У додатку до проекту рішення виконавчого комітету «Про роботу управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради» від 29.11.2016 зазначається, що вже проведено технічне обслуговування 498 світлофорів.

«Комунальним підприємством «ЕМЗО «Міськсвітло»» міської ради замінено 887 електроламп в світлофорах міста, проведено технічне обслуговування 718 дорожніх знаків, встановлено 334 нових дорожніх знаків, проведено технічне обслуговування 498 світлофорів. До кінця поточного року підприємством буде модернізовано та встановлено 7 світлофорних об’єктів по вулиці Східній», - йдеться у додатку.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі до кінця 2015 року планували встановити два нових світлофорних об’єкти на вул. Вітрука, 33 (для пішоходів) та біля перехрестя вулиць Новосінна і Чехова (зараз Степана Бандери).

Фото Дмитра Ткачука зі сторінки у Фейсбук

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі