Місто

Після скасування маршрутки №3 тролейбус №5-А став економічно ефективнішим для Житомирського ТТУ, - Ткачук

1 December 2016, 13:35

Враховуючи перенасиченість центральних вулиць Житомира міським та приміським автотранспортом, головним завданням є не впровадження нових маршрутів, а навпаки їх скорочення для надання пріоритетності роботи міському електротранспорту.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука на петицію «Повернути та провести конкурс з визначення перевізника на міському автобусному маршруті №3 «Богунія – Корбутівка».

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Романа Миколайовича Мусійчука була опублікована на сайті Житомирської міськради 3 листопада 2016 року, і вже 10 листопада отримала необхідну кількість голосів.

«В зв'язку з систематичний невиконанням перевізником ПП «Шеріфф», яке незадовільно обслуговувало міський автобусний маршрут №3, та одноособовим рішенням посадових осіб міської ради про скасування вищевказаного маршруту, вимагаємо провести відкритий конкурс на право обслуговування маршруту №3, та за результатами конкурсу відновити роботу міського автобусного маршруту №3», - йдеться у тексті петиції.

«Ваша петиція, стосовно оголошення та проведення конкурсу на міський автобусний маршрут загального користування № 3 «Богунія – Корбутівка», розглянута виконавчими органами міської ради. Повідомляємо, що Ваші пропозиції, які вказаній петиції, будуть розглянуті на профільній депутатській комісії.

Одночасно інформуємо, що міський автобусний маршрут загального користування № 3 «Богунія – Корбутівка» на 90% дублював тролейбусний маршрут № 5-А «Богунія – Гідропарк». Враховуючи пріоритетність екологічно чистого електротранспорту в м. Житомирі та з метою якісного забезпечення перевезення пасажирів районів Богунія, Центр та Гідропарк, КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» міської ради збільшено випуск тролейбусів по маршрут № 5-А «Богунія – Гідропарк» до 8 одиниць, що забезпечує інтервал руху до 12 хвилин у години пік. Після скасування міського автобусного маршруту № 3 «Богунія – Корбутівка», тролейбусний маршрут № 5-А «Богунія – Гідропарк» став економічно ефективнішим для комунального підприємства.

Слід також зазначити, що при збільшенні кількості транспортних засобів на міських автобусних маршрутах негативно відбивається на вартості проїзду, а саме призводить до зменшення пасажиропотоку і, як наслідок, зростання вартості проїзду. Також, враховуючи перенасиченість центральних вулиць міським та приміським автотранспортом, головним завданням на сьогодні є не впровадження нових маршрутів та додаткових графіків руху, а навпаки їх скорочення для надання пріоритетності роботи міському електротранспорту та зменшення дублювання схем його руху по центральним вулицям міста», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, пасажири маршруту «Богунія-Корбутівка» у Житомирі просять повернути маршрутку №3 і залишити тролейбус 5-А.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі