Події

За крадіжку і напад на пенсіонера житель Житомирської області сяде на 4 роки

2 December 2016, 10:18

Жителя Овруцького району, який викрав у 80-річного пенсіонера, а потім напав на нього і відібрав 184 грн, позбавили волі терміном на чотири роки. Таке реальне покарання обвинуваченому призначив апеляційний суд за скаргою прокуратури Житомирської області.

Про це повідомила Житомир.info прокуратури Житомирської області.

«За апеляційною скаргою прокуратури Житомирської області апеляційним судом області скасовано вирок першої інстанції, яким засуджено місцевого жителя до 3-х років позбавлення волі з іспитовим терміном за скоєння крадіжки, поєднаної з проникненням у житло та розбій (ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 187 КК України) та постановлено суворіший – позбавлення волі терміном на 4 роки. Жителя Овруцького району обвинувачено у тому, що він, з корисливих мотивів, з метою таємного викрадення чужого майна, проник до господарського приміщення пенсіонера та викрав бензопилу вартістю 1200 грн. Згодом зловмисник знову прийшов до будинку 80-річного односельчанина просити грошей для купівлі спиртного. Відмова літнього чоловіка дати гроші розлютила 24-річного нападника так, що він кинувся на потерпілого і побив його до непритомності, завдавши численні удари, у тому числі і обухом по голові, та забрав 184 грн, які залишилися від пенсії», – йдеться у повідомленні.

Прокуратура не погодилася з вироком Овруцького районного суду, вважаючи його не співвідносним із вчиненими злочинами та оскаржила в апеляційному суді, яким призначено суворіше покарання – реальне позбавлення волі терміном на 4 роки.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області двом розбійникам, які побили самотнього пенсіонера, загрожує до 12 років в’язниці.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі