Місто

На Маликова планують запустити шість тролейбусів, перший вже реставрували в Житомирському ТТУ

2 December 2016, 14:51

Щоб задовольнити потреби мешканців мікрорайону Маликова на нову тролейбусну лінію, яка нині ведеться, знадобиться 6 тролейбусів, - про це розповів заступник міського голови Дмитро Ткачук під час запуску тролейбуса 2 грудня, який капітально відремонтували.

Тролейбус, над яким близько двох місяців працювали майстри підприємства, показали в роботі – вже від завтра він вийде на лінію і возитиме пасажирів.

«Показати ми хотіли не стільки той тролейбус, який сьогодні виходить, як сам цикл і процес. І зокрема цю машину 2049, на яку ми на попередній сесії пропонували депутатам виділити 1 млн грн для її капітального ремонту. На сьогоднішній момент вона вже перебуває у розібраному стані і це та відправна точка, з якої ми стартуємо. Той ряд інновацій, які були заплановані, десь через 1,5-2 місяці ми їх побачимо вже в житті. Цей тролейбус, який вийшов і ці 2, які стоять у наступній секції на ремонті, це ті тролейбуси, які підуть на нову лінію на Маликова для збільшення тієї кількості, які будуть її обслуговувати. Фактично машина оновлюється на 95 %, на 95 відсотків оновлюється її зміст. Тут вже нема тих ржавих елементів, вони повністю переварюються. В цьому тролейбусі у нас уже не буде сходинок, буде низькопола підлога на середньому майданчику, тут будуть електронні табло, напрям руху, номер тролейбуса. Суттєво змінюється підхід по технічних частинах, замінюються мости. Це вже не ремонти, вони будуть реально повністю новими. Питання підходу до скла, тому що зараз в тролейбусах під час ремонту все одно ставиться скло, яке раніше експлуатувалося. У подальшому буде проводитися заміна люків, на які часто скаржаться, що вони протікають. По проекту цього капітального ремонту ми зараз орієнтуємося десь на цифру порядку 1 млн грн», - розповів Дмитро Ткачук.

Директор Житомирського ТТУ Андрій Нечуйвітер розповів, що один новий тролейбус коштує 6 млн грн і навіть якщо придбати кілька нових тролейбусів, це суттєво не покращить ситуації в місті, в той час як за ці ж кошти можна провести капітальний ремонт значної кількості одиниць транспорту.

Як у Житомирському ТТУ ремонтують старі тролейбуси дивіться у фоторепортажі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі