Політика

За підтримки нардепа Розенблата благодійники передали ліки для районних та міських лікарень Житомира

2 December 2016, 15:25

Майже шість з половиною мільйонів гривень – саме на таку суму вже втретє за сприяння народного депутата Борислава Розенблата благодійний фонд «Фармварта» безкоштовно передає медикаменти для житомирських лікарень. Нинішня партія медичних препаратів буде розподілена між міськими та районними лікарнями. Народний депутат України Борислав Розенблат зазначає: дуже часто через бюрократичну тяганину гуманітарні вантажі можуть місяцями простоювати на митниці, але завдяки спільним зусиллям влади, благодійних організацій та місцевих медиків ліки все ж будуть використані за призначенням.

«Ми багато працюємо разом і мені дуже приємно, що все-таки є люди, які не зважаючи на перешкоджання нашої системи, роблять свою справу. Вони доводять те, що є добрі серця, які сьогодні мають можливість допомагати нашим дітям та нашим дорослим. Тут в цей раз ми залучили всі лікарні. Востаннє, коли ми передавали ліки, у мене була така спільна розмова з головними лікарями. Я запросив їх долучитись до процесу, бо суми величезні, ви чули, що це близько 6 млн гривень. І люди готові їх нам надавати, але якщо буде сприяння не тільки благодійників, але ще й медичних працівників», - каже народний депутат України Борислав Розенблат.

«Допомога в аптечних цінах, хочу підкреслити, що якби ми це купували, то це б коштувало більше шести мільйонів гривень. Ми коли починали працювати, то Обіцяли Бориславу Соломоновичу, що у нас все буде збільшуватись. Зі свого боку народний депутат дуже активно працює, залучає всі медичні заклади по області, а це у нас така рідкість. Інші народні депутати у нас так не працюють. Це єдиний такий народний депутат, який не забуває про всю область, а не тільки про свій виборчий округ. І ми з задоволенням допомагаємо, бо бачимо, що це дійсно використовується для людей», - розповідає засновник БО «Благодійний фонд «Фармварта» Денис Шевченко.

Отримати ліки, які благодійники передали лікарням Житомира та області, пацієнти можуть абсолютно безкоштовно.

«Ми повинні інформувати, ми повинні казати, що є ліки, які можна отримати безкоштовно. Але я хочу наголосити, що тільки за призначенням лікаря. Якщо це амбулаторне лікування, то буде сімейний лікар. Якщо це стаціонар, то це лікуючий лікар. Всю інформацію можна знайти на сайтах наших лікарень: центральна міська лікарня №1, центральна міська лікарня №2 і центральна дитяча міська лікарня. Також цю інформацію можна отримати в будь-якому відділенні», - інформує начальник управління охорони здоров’я Житомирської міської ради Марія Місюрова.

Нагадаємо, благодійники вже не вперше безкоштовно передають ліки житомирським лікарням і готові до подальшої співпраці із медиками. Єдиною умовою є безоплатна передача препаратів громадянам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі