Події

У Житомирській області рятувальники 4 рази витягали автомобілі з заметів

3 December 2016, 12:14

У зв’язку з погіршенням погодних умов на території Житомирщини знову почастішали випадки потрапляння транспортних засобів у снігові замети.

Про це на своєму сайті 3 грудня повідомила прес-служба управління ДСНС в Житомирській області.

«У період з 2 по 3 грудня бійці ДСНС 4 рази залучалися до проведення аварійних робіт по буксируванню автомобілів на автошляхах області. Так, 2 грудня о 22:24 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у с. Велика Волиця Любарського району, на трасі Любар-Хмільник, через ожеледицю потрапив у сніговий замет вантажний автомобіль. За вказаною адресою виїхав черговий караул бійців 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини у складі 4 чоловік. Було встановлено, що на обочині дороги стоїть вантажівка MAN та потребує допомоги по буксируванню її на дорогу. Рятувальники за допомогою лебідки пожежного автомобіля вилучили транспортний засіб із снігового замету», - повідомляють рятувальники.

3 грудня о 05.35 надійшло повідомлення від чергового диспетчера служби «103» м. Новоград-Волинський про те, що через ожеледицю карета швидкої допомоги не може самостійно виїхати на крутий підйом дороги. Черговий караул рятувальників посипав слизьку частину дороги піском та за допомогою пожежного автомобіля і троса відбуксирував транспортний засіб на рівну поверхню дороги де він продовжив рух самостійно.

Подібні аварійні роботи також були проведені поблизу с. Жубровичі Олевського району та у с. Голубівка Ружинського району. Тут було вилучено із снігових заметів ще 2 вантажні автомобілі, - інформують рятувальники.

При ожеледиці на дорожньому покритті збільшується гальмівний шлях, саме тому необхідно вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу, - нагадують в Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Житомир.info, синоптики прогнозували мокрий сніг, хуртовини і ожеледь у Житомирській області.
 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі