Місто

Житомирський військовий комісар нагородив вісьмох волонтерів

3 December 2016, 14:46

Подяками, грамотами та медалями напередодні Міжнародного дня волонтерів житомирський військовий комісар Андрій Матвієць нагородив 8 доброчинців.

«Я радий, що ви у нас є, завдяки тому, що ви у нас є, то і там тримаються. Наскільки ми будемо любити Батьківщину, які б негаразди у ній не були, але треба завжди залишатися людьми. Згубимо обличчя - згубимо совість, згубимо совість - гріш нам ціна», - сказав Андрій Матвієць.

Нагороди отримали такі волонтери: Олександр Таргонський (батько), Олександр Таргонський (син), Іван Драгальчук, Олександр Шастун, Ігор Горбачевський, Сергій Гуц, Андрій Бондаренко та Андрій Ярош.

«Для нас це, звичайно, було дуже великою несподіванкою, хоча військкомат з найпершої нашої поїздки завжди з нами. І передає військкомат дуже багато, воєнком і сам хотів би з нами поїхати, але його не відпускає його вище керівництво, тому він тут керує, а ми вже їздимо. Для нас це дуже велика нагорода, саме з рук наших військових прийняти цю нагороду, для нас це за честь», - сказав співзасновник БО «Благодійний фонд «Народна поміч» Олександр Таргонський.

Також він зазначив, що на рахунку кожного з волонтерів, які отримали нагороди – численні поїздки у зону АТО.

«Це наші хлопці, наша команда, це саме ті люди, які більше 30 разів вже побували взоні АТО, які туди постійно їздять, загалом було 34 поїздки. Також тут наші близькі друзі з Лугин. Вони із найпершої поїздки з нами, допомагають нам. Ось Сергій. Він воював, був у полоні, з гідністю пройшов цей полон, син його теж Герой, загинув у зоні АТО», - розповів Олександр Таргонський.

Волонтер із Лугин Сергій Гуц розповів, що війна для його родини почалася навесні 2014, коли молодший син-десантник у складі 95 бригади вирушив захищати українські кордони.

«Син пішов, я його підтримував, а потім і сам пішов. Мене не брали через вік, але потім я пішов у батальйон “Донбас”. Пройшов з хлопцями Іловайський котел, хлопці гинули на моїх очах, ми живі вийшли, потрапили в полон. Син мій загинув 4 вересня, коли я якраз у полон потрапив. Мені хлопці не казали нічого, я дізнався, коли через 4 місяці звільнився з полону і вже додому приїхав.

Дуже важко - і син, і друзі. Багато людей загинуло. Колоні нашій вони дали зелений коридор, і цю колону розстріляли. Йшли машини з червоним хрестом з пораненими, вони їх розстрілювали. А ми йшли, колона рухалась, нас розстрілювали. Тяжко дуже. Я в Афгані був. Це моя друга війна. Тільки та війна була пустою, а  ця війна за свою країну. Головне, щоб у нас все було добре. Думаю, з часом так і буде. Думаю, що Україна стане з колін і з часом відродиться», - розповів Сергій Гуц.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі