Суспільство

Протягом 4 тижнів інструктори з Великої Британії у Житомирському центрі ВДВ проводили курси для військових

5 December 2016, 13:11

У навчальному центрі Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, що на Житомирщині, відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів військовослужбовцям — учасникам навчальних курсів під керівництвом інструкторів Збройних сил Великої Британії.

Про це повідомляє управління зв’язків з громадськістю Збройних Сил України.

Навчальна програма складалася з кількох взаємодоповнюючих курсів: загальновійськової підготовки, поглибленого курсу розвідника та курсу підготовки інструкторів за програмою «Навчи інструктора».

На урочистій церемонії було присутнє керівництво навчального центру ВДВ та британської навчальної місії.

«Протягом чотирьох тижнів, у тісній співпраці з британськими інструкторами, кожний із вас отримав багато нових знань, вивчив нові тактичні та методологічні рішення з організації та проведення занять. Справжній солдат повинен мати ґрунтовну основу із поєднанням теорії та практики для вмілого виконання своїх завдань за призначенням. Успішність проведення операції залежить від базових речей — вміння правильно пересуватися, вести бій та підтримувати зв’язок у горизонтальних та вертикальних площинах. За час занять ваша вправність та майстерність у кожному із зазначених напрямків набула потрібного рівня», — звернувся зі словом до українських колег керівник курсу майор Енді.

Начальник навчального центру ВДВ підполковник Святослав Щербина подякував британським колегам за високий рівень організації та проведення навчальних курсів:

«По-перше, дякую британській стороні за всебічну підтримку у проведенні вже восьмого навчального курсу на базі навчального центру ВДВ. Це вагомий внесок у розвиток потенціалу, інструкторських методик та освітніх спроможностей навчального центру. По-друге, маємо прогрес у збільшенні термінів проведення курсової підготовки: якщо перший курс у червні-липні 2015 року тривав до двох тижнів, то грудневий 2016 року тривав уже місяць. Це покращує практичне відпрацювання теоретичного матеріалу та підвищує рівень індивідуальної майстерності. Навчальні модулі, які відпрацьовувались на цьому курсі були зосереджені на оборонній тактиці, зокрема, на питаннях тактичної медицини, оборони в умовах міста, протидії саморобним вибуховим пристроям, патрулюванні», - сказав він.

Під час урочистої церемонії відзнакою Міністерства оборони України — медаллю «За сприяння Збройним Силам України» було нагороджено сержанта Пола Колінза за активну участь та допомогу у проведенні та організації загальновійськової підготовки для інструкторів та курсантів навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, впровадження стандартів НАТО у підготовку військ та сумлінне виконання військового обов’язку. Це перший військовослужбовець Збройних сил Великої Британії, нагороджений такою відзнакою.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні минулого року Британські військові навчали українських морпіхів та десантників на Житомирському полігоні.

Фото з сайту МОУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі