Політика

Тільки конкретними справами, а не порожніми гаслами, можливо розбудувати успішну громаду, – Руслан Годований

6 December 2016, 10:07

До учнів Краснопільської ЗОШ I-III ступенів Чуднівського району завітав Житомирський академічний обласний театр ляльок з новорічною виставою «Зачарована рукавичка». Ініціатором проведення заходу стала заступник директора з навчально-виховної роботи Юлія Шевчук.

Юлія Шевчук, заступник директора з навчально-виховної роботи Краснопільської ЗОШ: «Цьогоріч, наш освітній заклад відзначив 131-шу річницю з дня заснування. У нас навчається 154 дитини. Школа наша віддалена: вже через одне село закінчується Житомирська область і розпочинається Вінницька. Відповідно, діти наші не багато чого бачили у своєму житті. Тому, ми дуже раді, що до нас привезли виставу. Я переконана, що це допоможе розширити кругозір наших школярів, й коли вони підуть навчатися далі, то зможуть розповісти про те, що бачили та чули щось цікаве».

Аби втілити в життя ідею проведення лялькової вистави, Юлія Георгіївна звернулася за допомогою до голова ГО «Справедливість Розвиток» Руслана Годованого, який не перший рік опікується освітніми закладами району.

Юлія Шевчук, заступник директора з навчально-виховної роботи Краснопільської ЗОШ: «За моєї ініціативи було написано звернення до Руслна Миколайовича і він пішов нам на зустріч і привіз нам цю виставу. Приємно, перед Новим роком, отримати такий подарунок».

У свою чергу Руслан Годований відзначає, що саме завдяки таким гарним ініціативам, які надходять від мешканців та реалізації конкретних справ, а не порожніх обіцянок, можлива розбудова сильної громади.

Руслан Годований, голова ГО «Справедливість Розвиток»: «Дуже важливо, коли в селах, селищах та в майбутніх територіальних громадах, є ініціативні люди, які бажають розвивати своїх дітей не тільки по програмах, які надсилають з Києва, а й самі, планують та реалізовують цікаві ідеї. Це один із приклад того, як за допомогою ініціативи та реалізації конкретних справ, а не просто порожніх гасел, можна успішно розбудовувати громаду».

«Так, яскравим прикладом того, на скільки громаді потрібні ініціативні та відповідальні керівники, стала ситуація із незаповненим залом, адже декілька десятків дітлахів просто не змогли приїхати на навчання через заметені дороги. Це чергове підтвердження того, що представники районної влади або не досконало знають проблеми місцевих громад, або ж не мають бажання щось змінювати», – додав Руслан Годований.

Руслан Годований, голова ГО «Справедливість Розвиток»: «На жаль, ми в черговий раз змогли переконатися у тому, на скільки потрібні гарні керівники громадам. Так, як ви бачите, сьогодні був не повний зал дітей. Причина – заметені снігом дороги, які влада не спромоглася розчистити. Якби ж була територіальна громада, до якої надходили податки і найголовніше – на посадах були відповідальні люди, то дороги були розчищені, і проблема з проїздом дітей до школи не виникла. Тому, дуже важливо, щоб на місцях були люди, які можуть взяти на себе відповідальність та виконати ті обов’язки, які роками не реалізовували чиновники з районів».

Прес-служба Руслана Годованого

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі