Суспільство

В Житомирському ПТУ №5 відкрився сучасний навчально-практичний центр «Sniezka»

8 December 2016, 15:39

Сучасні будівельні матеріали та лакофарбовані вироби з інноваційними технологіями – у Житомирському професійному училищі № 5 відкрито новий сучасний навчально-практичний центр «Sniezka». На базі цього центру студенти навчального закладу можуть ознайомитись із особливостями роботи з сучасними та високоякісними лакофарбовими та будівельними матеріалами. За словами генерального директора групи компаній «Снєжка-Україна» Марека Павлуся це вже четвертий подібний навчально-практичний центр. Студенти отримають спеціальні сертифікати і це значно підвищує шанси молодого спеціаліста знайти високооплачувану роботу.

«Кожен студент, який випускатиметься із училища зможе отримати сертифікат, який він тут здобуде. І цей сертифікат допоможе йому знайти кращу роботу. Ми це бачимо у тих областях, де ми вже відкрили такі навчальні центри: у Львові, Луцьку та Калуші. Працедавці звертають увагу на кваліфікацію робітників. І цей сертифікат підтверджує кваліфікацію людини», - розповідає генеральний директор ТзОВ «Снєжка-Україна» Марек Павлусь.

Такі центри відкриваються завдяки співпраці групи компаній «Снєжка-Україна» та міністерства освіти та науки. За словами представників влади навчання студентів у сучасних класах, можливість на практиці застосовувати високоякісні фарби та будівельні матеріали з інноваційними технологіями відкриває перед молодими спеціалістами будь-які двері.

«Дуже приємно, що «Sniezka» сьогодні активна, що вона сьогодні має такі гарні плани, і що наші домовленості, про які ми говорили коли підписували меморандум, що вони здійснюються. Приємно, коли плани здійснюються. На сьогодні «Sniezka» - це надійний партнер. А для дітей безперечно це можливість навчатись в сучасних майстернях, в сучасних класах практичної підготовки, теоретичної підготовки. І мати можливість найкраще і найшвидше опанувати ті професійні компетенції, які закладені в їх навчальних планах», - вважає директор департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Микола Кучинський.

«Коли відбулись реформи по фінансуванню професійно-технічної освіти, було дуже багато громадських обговорень. Одне із питань було, що немає на чому вчити, нема де вчитись, все застаріле. Але за допомогою «Sniezka» ми бачимо, що ми можемо працювати з новітніми технологіями, що ми можемо працювати на європейському ринку і ті діти, які закінчать курс, зможуть працювати як у нас в області, так і в Європі», - каже начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін.

«В нас був представник з польської сторони, вони запрошують наших дітей. В управління освіти і науки звертались представники і на семінарі директорів виступали перед нами. Вони пропонують нашим дітям робочі місця у Польщі. І є зацікавлені діти, які хочуть їхати і працювати», - розповідає в.о. директора ПТУ №5 Ніна Левик.

Під час урочистостей з нагоди відкриття навчально-практичного центру генеральний директор групи компаній «Снєжка-Україна» Марек Павлусь подарував студентам плазмову панель, яка сприятиме ефективному проведенню занять та дозволить продемонструвати навчальні відео.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі