Влада

У зв’язку з виборами в ОТГ поліція Житомирської області переходить на посилений режим служби

9 December 2016, 12:13

 У Житомирській області поліцейські проходять спеціальну підготовку до виборів в об’єднаних територіальних громадах.

Про це 9 грудня Житомир.info повідомив  відділ комунікації поліції Житомирської області.

«9 грудня керівники блоку превентивної діяльності територіальних підрозділів області зібралися в Головному управлінні Національної поліції для детального опрацювання дій правоохоронців під час проведення перших виборів депутатів сільських, селищних рад територіальних громад та голів у населених пунктах, що відбудуться 18 грудня. На заняттях зі службової підготовки поліцейські обговорили основні принципи та міжнародні стандарти щодо забезпечення публічного порядку та безпеки під час мирних зібрань, опрацювали методику оцінки загроз та ризиків, що можуть виникнути у ході волевиявлення громадян, та інші важливі аспекти, необхідні для планування та проведення правоохоронних заходів», - розповіла поліція.

«Відповідальність за безпеку громадян під час проведення виборів у значній мірі залежить саме від якісно проведеної підготовки, співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування, громадськістю. Це запорука належного правопорядку, уникнення ексцесів, терористичних загроз.  Саме для цього ви сьогодні берете участь у спеціальних тренінгах та повинні навчити усьому своїх підлеглих», - звернувся до учасників навчання заступник начальнику ГУНП Житомирщини Артем Лисогор.

Уже з 12 грудня в Головному Управлінні Національної поліції області розпочне роботу оперативний штаб з моніторингу та координування діяльності. Правоохоронці співпрацюють з громадськими та міжнародними організаціями, які виконуватимуть спостережні функції під час виборчого процесу. Розроблені методичні рекомендації та алгоритм дій для особового складу поліції щодо забезпечення правопорядку і безпеки громадян під час виборів.

З цього ж дня особовий склад регіональної поліції працюватиме у посиленому варіанті несення служби, - зазначають у відділі комунікацій.

«Проведено попередні розрахунки для забезпечення поліцейськими правопорядку на територіях, прилеглих до виборчих дільниць. Планується додатково для цього залучити і представників громадськості», - інформує поліція.

Як повідомляв Житомир.info, 18  грудня 2016 року пройдуть вибори в 22 об’єднаних територіальних громадах Житомирської області.

Фото ГУ Нацполіції в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі