Влада

Гундич розпорядився розподілити 20 млн грн субвенції на зарплати медикам Житомирської області

9 December 2016, 12:29

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич 8 грудня підписав розпорядження про розподіл 20 млн грн медичної субвенції.

Про це він повідомив 9 грудня на своїй сторінці у Facebook.

«Вчора підписав розпорядження про розподіл 20 мільйонів гривень медичної субвенції. Медики Житомирщини, як і освітяни, будуть із своєчасною зарплатою. Райони мають до кінця місяця провести оплату праці в закладах охорони здоров’я», – йдеться у дописі губернатора.

Разом із тим, на сайті Житомирської ОДА уточнюють, що субвенція розподілена між бюджетами міст обласного значення, районними бюджетами та бюджетами об’єднаних територіальних громад та забезпечить виплату заробітної плати працівникам закладів охорони здоров’я і оплати комунальних послуг та енергоносіїв у 2016 році у повному обсязі.

«Окрім того, Кабінетом Міністрів України було здійснено перерозподіл обсягів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення державних програм соціального захисту у 2016 році, відповідно до якого Житомирська область отримала додатковий ресурс на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу в сумі 70,6 млн грн та на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам, тимчасової державної допомоги дітям та допомоги по догляду за інвалідами I чи II групи внаслідок психічного розладу – 114,7 млн грн. Такий перерозподіл субвенцій забезпечить своєчасну виплату заробітної плати медичним працівникам, виплати населенню за придбане тверде паливо і скраплений газ в частині пільг та субсидій, а також соціальні виплати сім’ям з дітьми», – додає прес-служба ОДА.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні цього року із державного бюджету Житомирська область отримала 62 млн грн стабілізаційної дотації на компенсацію недостатності із виплати зарплати працівникам охорони здоров’я та освіти. Зокрема 30 листопада прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабміну, згідно з яким Житомирській області передбачали додатково виділити 20 млн 112,2 тис. грн медичної субвенції.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі