Суспільство

Голову азербайджанської діаспори Житомирської області нагородили почесною відзнакою

14 December 2016, 15:49

У конференц-залі київського готелю "Прем'єр палас" відбувся IV Форум азербайджанців України на тему "Важливість лобістської діяльності азербайджанської діаспори в Україні і інтеграція підприємців в діаспору".

Захід було організовано Всеукраїнською громадською організацією "Об'єднана діаспора азербайджанців України". Відзначимо, що форум уперше транслювався в прямому ефірі в соціальних мережах і в YouTube. Як розповів перед початком заходу голова ОДАУ, керівник Координаційного центру азербайджанців світу Хікмет Джавадов, азербайджанці, що мешкають у всьому світі, могли підключитися до форуму за допомогою сучасних інформаційно-комунікаційних засобів і виступити зі своїми пропозиціями і рекомендаціями.

В форумі взяли участь співробітники посольства, гості з Азербайджану і ЄС, підприємці і представники ОДАУ, інших азербайджанських діаспорських організацій, що проживають в Україні і здійснюють бізнес-діяльність у всіх регіонах країни.

Форум розпочався з виконання державних гімнів двох дружніх країн. Посол Азербайджану в Україні, Азер Худієв, що виступив на заході, привітав наших співвітчизників з наступаючим Днем солідарності азербайджанців світу. Він закликав співвітчизників до системної і послідовної діяльності по об'єднанню діаспорських організацій в Україні в одну монолітну структуру та до інтеграції азербайджанців в українське суспільство. Посол також підкреслив необхідність висунення самих гідних представників нашої общини в державні і законодавчі органи України, структури місцевого самоврядування та ін.

А.Худієв особливо підкреслив важливість донесення до української громадськості правди про вірмено-азербайджанський, нагорно-карабахський конфлікт за допомогою місцевих медіа-структур. На завершення він побажав усім учасникам успішної роботи на форумі і запросив їх на концерт пам'яті загальнонаціонального лідера азербайджанського народу Гейдара Алієва, організований посольством, який відбудеться 11 грудня у Великому залі Національної музичної академії України імені П.И.Чайковського.

На форумі були обговорені питання подальшого вдосконалення  діяльності діаспори, реалізації рекомендацій президента Ільхама Алієва, даних главою держави на останньому з'їзді азербайджанців світу.

Учасники заходу приділили особливу увагу таким питанням як успішна діяльність в інформаційній сфері, активність в соціальних мережах, пропаганда азербайджанських реалій в українських медіа. На форумі учасникам було рекомендовано також пропагувати туристичний потенціал Азербайджану, доводити до української громадськості інформацію про мультикультуралізм і толерантність в Азербайджані, а співвітчизникам-бізнесменам було запропоновано вкладати інвестиції в азербайджанський ринок.

Голову Житомирського обласного представництва ВГО «Об’єднаної діаспори азербайджанців України» Раджа Гасімова нагородили почесною відзнакою як найактивнішого голову обласного представництва азербайджанської діаспори в Україні.

У рамках форуму був підписаний меморандум про співпрацю між ОДАУ і Конгресом азербайджанців Швеції. Документ підписали керівники організацій Хікмет Джавадов і Еміль Мірзоєв.

Завершився захід концертом за участю популярного співака Джафара Бейбутова і ансамблю народних танців " Кавказ" під керівництвом Ніджата Мірзоєва.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі