Місто

Депутатська комісія перевірить кафе «Старе місто» у Житомирі, літній майданчик якого перекрив прохід по тротуару

15 December 2016, 16:04

Житомирський підприємець Валерій Вольський прийшов на сесію міської ради 15 грудня, аби відстояти своє право оренди на дві земельні ділянки по вулиці Старий Бульвар, 10. Саме там, у підприємця знаходиться кафе «Старе місто» із літнім майданчиком. Підприємець пояснює: іще на минулу сесію подавав прохання та писав заяву, щоб об’єднати ці ділянки та зробити один договір оренди.

«За порадою департаменту землеустрою ми написали паралельно заяву на об’єднання двох земельних ділянок. Вони сказали так: щоб однією сесією їх об’єднати не можна, допоки не припиняться попередні договори оренди. Так як «буксують» питання про об’єднання цих двох ділянок, то ми теж можемо від цього відмовитись, тому що останній договір у нас був заключений у 2016 році», - розповідає підприємець Валерій Вольський.

Чому сталась така ситуація, взялась роз’яснювати Наталія Леонченко.

«Питання трапилось наступне: один проект рішення про об’єднання земельних ділянок ми відмовили, прийняли відповідне рішення сесії. А рішення про відмову від земельних ділянок було зняте з порядку денного сесії. Тому, я пропоную зняти це питання на до вивчення», - каже депутат Житомирської міської ради Наталія Леонченко.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначив, що матері із візочками не можуть пройти і вимушені сходити на проїжджу частину.

«Коли підприємець отримує договір оренди, для того щоб поставити літній майданчик. Потім дивним чином із цих столиків, навколо, виростає фундамент, потім з’являються огороджувальні конструкції. А матері із візочками не можуть пройти і вимушені сходити на проїжджу частину. Пропоную дійсно розібратися із цим питанням і у нас є комісія. Тому ставлю рекомендацію Наталії Леонченко на голосування, а саме зняти даний пункт по Вольському «Старе місто» та відправити його на доопрацювання», - зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«За» проголосувало 29 депутатів із 30 присутніх, тому рішення прийнято. За словами депутата Юрія Мойсеєва, іншого рішення і не могло б бути.

«Якщо б ми зараз підтримали інше рішення, а саме підтримати відмову від цих земельних ділянок, то він би взагалі залишився без землі. Тому ми проголосували за зняття даного питання із сесії, на до вивчення і далі будемо продовжувати роботу в комісіях і розбиратися, що це за земельні ділянки. Потрібно розібратися в законності забудови, тому що ми бачимо там прибудову, яка виходить на тротуар. Наскільки це все законно? Якщо це незаконно, то будемо вимагати, щоб він все ж таки прибрав це і ми не будемо йому продовжувати договір оренди під літнім майданчиком. Я вважаю, так буде правильно. Ми не проти підтримки підприємців, але все має бути у межах чинного законодавства», - сказав депутат Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі