Культура

У Житомирському краєзнавчому музеї показали раритетні ялинкові прикраси та листівки. Фоторепортаж

16 December 2016, 12:15

У Житомирському краєзнавчому музеї 16 грудня відкрили виставку раритетних святкових прикрас та листівок «Новорічно-різдвяна атрибутика». Ініціаторами створення виставки стали представниця етнографічного відділу Надія Борисова та наукова співробітниця історичного відділу Ірина Ілінбаєва.

На виставці представлено більше 500 екземплярів. Відкрила виставку експозиція, присвячена нашим предкам - старовинний одяг, посуд та дідух. Далі у хронологічному порядку представлені екземпляри 30-90-тих років XXст.

«Ця виставка проводиться вже вдруге, але у порівнянні з минулим роком, тут представлено набагато більше екземплярів, додали з фондів один з найстаріших телевізорів, кілька ялинок, іграшки. Найстаріші екземпляри - це паперові ялинкові прикраси 30-40-х років, дореволюційні листівки. Екземпляри не лише з фондів нашого музею, але й з приватних колекцій», - розповіла Ірина Ілінбаєва

Окрім виставки відвідувачі можуть поринути в історичний екскурс походження свята та дізнатися історію святкових листівок і прикрас. Виставка триватиме до 20 січня 2017 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі