Події

У Житомирській області правоохоронці виявили у «чорних лісорубів» деревини на понад 1,5 млн грн

17 December 2016, 10:42

Слідчі Ємільчинського відділення поліції ГУНП, оперативники управління захисту економіки в Житомирській області та працівники обласної прокуратури у рамках розпочатого кримінального провадження провели обшук на підприємстві, що незаконно займалось переробкою деревини. Правоохоронці вилучили 330 кубів лісопродукції, а також спецтехніку.

Про це повідомляє прес-служба ГУ НП у Житомирській області.

«Правоохоронці встановили, що приватний підприємець кілька місяців тому на території колишнього тракторного парку організував незаконну діяльність по обробці деревини. Відповідно ліс на пилораму потрапляв також нелегальний. Як правило, наймані працівники у нічний час на території лісгоспів вирубали цінні породи дерев. У подальшому уже оброблена деревина як пиломатеріали реалізовувалась на території регіону.

У рамках кримінального провадження, слідчі Ємільчинського відділення поліції, оперативники Управління захисту економіки в Житомирській області та працівники прокуратури Житомирщини провели санкціонований обшук. Правоохоронці вилучили понад 300 кубів кругляку породи дуба, понад 30 кубів дубових пиломатеріалів, спецтехніку, а також чорнову документацію щодо здійснення фінансово-господарської діяльності. Триває подальше з’ясування обставин правопорушення та всіх причетних осіб», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі прокуратури у Житомирській області зазначили, що за попередніми підрахунками, вартість виявленої деревини становить майже 1,5 млн грн.

«Під час обшуку правоохоронцями виявлено понад 2 тисячі колод незаконно здобутих дерев цінної породи дуб (більшість діаметром понад 50 см), об’ємом майже 300 м.куб., 8 автомобілів (спецтехніка), чорнову бухгалтерію, бензопилу. Також на території виявлено понад 100 зрізів комлів дерев, що свідчить про наміри зловмисників приховати свої неправомірні дії. За попередніми підрахунками, вартість виявленої деревини становить майже 1,5 млн грн. Наразі у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 185 КК України триває досудове розслідування. Вирішується питання про вилучення незаконно здобутої деревини та накладення арешту», - повідомили у прокуратурі.

Як повідомляв Житомир.info, двох депутатів з Житомирської області правоохоронці викрили на незаконному лісовому бізнесі.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Фото прес-служби прокуратури у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі