Суспільство

Житомирську область з візитом відвідав Посол Азербайджанської Республіки

21 December 2016, 12:31

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки відвідав Житомир з робочим візитом. Він зустрівся з керівництвом області, а також відвідав культурний центр азербайджанців, де подякував за послідовну роботу голові правління «Конгресу Солідарності Азербайджанців України» Ільгару Мамедову.

Візит делегації співпав з важливою датою для азербайджанського народу. У цей день 25 років тому в календар пам’ятних дат і подій Азербайджану було введене новесвято - День Національної Солідарності азербайджанців

«Саме 16 грудня 1991 року загальнонаціональним лідером Азербайджану Гейдаром Алієвим був оголошений день Солідарності азербайджанців світу. І 31 грудня щороку азербайджанці відзначають цей день. Я думаю, що в майбутньому в Житомирську область будуть гості приїжджати частіше і в економічній сфері та сфері інвестиційній», - зазначив голова правління «Конгресу Солідарності Азербайджанців України» Ільгар Мамедов.

Посол Азербайджану розповів, що делегація прибула у Житомир, аби налагодити співпрацю в регіоні.

«Це наш перший візит до Житомира. Він носить економічний характер для розвитку регіонального співробітництва. Ми сьогодні зустрічалися з паном губернатором, дуже тепла, плідна зустріч була, хоч і перша. Я думаю, що після цього контакту наші справи, справи наших бізнес-компаній, які хочуть і бачать себе в бізнес-проектах житомирських, пройдуть успішно. Дали нам інформацію про те, що представник регіональної діаспори Ільгар Мамедов дуже добре працює, дуже в тісних зв'язках з міською адміністрацією, іншими органами влади. Нас це дуже радує, ми його підтримуємо. Він займається хорошими, правильними справами і наше посольство завжди буде підтримувати таких людей», - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Азер Худієв.

Гості, які завітали на свято, дякували представникам Азербайджану за моральну та матеріальну підтримку, яка є особливо цінною для України під час російської агресії. Голова Об’єднаного Конгресу Азербайджанців України вкотре запевнив, що азербайджанці і надалі будуть підтримувати Україну, яка стала домівкою для багатьох з них.

«Україна дійсно є мультикультурною, толерантною країною. Я, як людина, яка виховувалася в інтернаціональній родині, живу 30 років в Україні, являюсь патріотом України, можу підтвердити, що півмільйонна діаспора азербайджанців сьогодні як ніколи дотримується позиції, що Україна повинна відновити свою цілісність, ми не визнаємо ні анексії Криму, ми не визнаємо ні окупації Донбасу, ми хочемо, щоб був мир. Азербайджанці живуть у всіх країнах світу, я закликаю їх об'єднатися заради миру та злагоди. Азербайджанців України  закликаю зробити все максимальне, щоб в Україні настав мир і порядок. Слава Азербайджану, слава Україні», - сказав голова Об’єднаного Конгресу Азербайджанців України Равшан Тагієв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі