Україна

Андрій Лисенко розпові про «різдвяне перемир’я» у районі проведення АТО

24 December 2016, 13:34

На Світлодарській дузі, тривають масштабні бойові дії. Минула доба почалася із бойового зіткнення під Луганським, яке тривало безперервно п’ять годин.

Про це 24 грудня заявив полковник Андрій Лисенко, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

“Противник атакував за підтримки бронетехніки, мінометів і гармат, випустивши десятки снарядів і мін. Пізніше на цих рубежах відбулося ще два ворожих обстріли загальною тривалістю чотири години”, - розповів він. Також бойвики намагаються “промацати ґрунт” для удару з флангу. “Зокрема, потужні обстріли з боку ворога відбувся в Троїцькому та у Воздвиженці. Противник цілими батареями застосовував важке озброєння: міномети і гармати. Також ворожа артилерія знову зачепила Миронівку. Внаслідок агресивних дій незаконних збройних формувань у Світлодарську пошкоджено житловий будинок та поліцейський автомобіль”, - додав речник Міноборони з питань АТО.


З сьогоднішнього дня у районі проведення АТО розпочалося «різдвяне перемир’я», яке передбачає повне припинення вогню безстроково. “Станом на 11 годину, противник цю домовленість порушив, здійснивши чотири обстріли на Луганському та Маріупольському напрямках”, - зазначив Андрій Лисенко. Так, на Луганському напрямку, зокрема, у Новозванівці бойовики застосували гармати та міномети, а у Сизому – установку «Град». Ще один мінометний обстріл відбувся у Жовтому. “Окрім цього, окупанти порушували режим тиші у Станиці Луганській, Лобачевому, Новоолександрівці”, - додав речник Міноборони. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 10 обстрілів з боку бойовиків. Половина з них – з важкого озброєння: 15 мін, 35 артснарядів, чотири реактивних снаряда від «Града».
На Донецькому напрямку окрім ділянки фронту Троїцьке – Новолуганське, активні бойові дії вчора велися по горлівському периметру, обстрілявши українські позиції у селищах-супутниках Торецька, а також у Верхньотрецькому та Новоселівці Другій. “Половина обстрілів велася з важкого озброєння. У Північному пошкоджено два житлових будинки”,- розповів полковник Лисенко. За його словами, в авдіївській промзоні відбулося п’ять перестрілок між силами АТО та бойовиками. На позиції «Шахта Бутовка» вчора ввечері українські військові пережили потужний тригодинний мінометний обстріл з боку Спартака. В Донецькому аеропорту вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку бойовики здійснили 19 обстрілів, зокрема 13 – з важкого озброєння, та одне бойове зіткнення.
На Маріупольському напрямку на ділянці фронту Талаківка – Широкине і вдень, і вночі тривають потужні мінометні й артилерійські обстріли. “По наших позиціях випущено понад 120 боєприпасів відповідного калібру. На інших рубежах – майже ідеальне перемир’я. Також короткотривалий обстріл з боку противника відбувся під Докучаєвськом”, - зазначив полковник Лисенко. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 обстрілів з боку бойовиків, зокрема 11 – з важкого озброєння, та одне бойове зіткнення з ДРГ бойовиків, про яку повідомляли вчора.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, один військовослужбовець отримав поранення, ще четверо – отримали контузію.
Також вчора українські війська обладнали блокпост у селі Новолуганське на Донецькому напрямку. “Це було зроблено на прохання місцевих мешканців, оскільки раніше селище ефективно не контролювалося жодною зі сторін. Ці заходи дозволять привезти туди гуманітарну допомогу”,- уточнив речник Міноборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі