Суспільство

У Житомирській області командири бригад ВДВ навчались та оглядали нову інженерну техніку

27 December 2016, 09:19

На Житомирщині пройшли навчально-методичні збори з командирами бригад ВДВ та їх заступниками. Ці збори були розділені на теоретичну та практичну частину.

За словами командувача високомобільних десантних військ, Героя України Михайла Забродського основною метою зборів було відпрацювання єдиних поглядів і перспектив розвитку ВДВ.

«Це є вкрай важливо, тому що зібрання такого роду це завжди добра нагода поспілкуватись між собою, опрацювати та обговорити проблеми, які зараз існують. І в підготовці, і в подальшому розвитку. І дуже позитивним моментом є те, що під час проведення цього заходу залучається керівний склад Генерального штабу, відповідно центрального апарату, для оперативного рішення конкретних питань, які виникають в командирів військових частин ВДВ зараз, саме тут під час проведення зборів», – розповідає Забродський.

Під час практичної частини зборів командири бригад ВДВ ознайомилися з інженерним спорядженням, яке має найближчим часом надійти до підрозділів: обладнанням для ефективного розмінування територій та облаштування фортифікаційних споруд.

«На даному учбовому місці ми показували укомплектованість груп інженерного забезпечення, які ми маємо в десантно-штурмовій бригаді. Укомплектованість інженерною технікою та порядок її експлуатації, порядок дій цієї техніки на полі бою. А також і перспективні зразки, які в майбутньому будуть на озброєнні в десантно-штурмових бригадах ВДВ», – каже начальник інженерної служби Високомобільних десантних військ Збройних Сил України Валентин Базко.

Після обговорення та запропонованих новацій представники підрозділів поїдуть у власні військові частини, аби впроваджувати їх в життя.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі