Влада

Житомирська область отримала держсубвенцію на житло для ще 76 родин учасників АТО

27 December 2016, 10:15

Житомирська область отримала державну субвенцію у розмірі 41,5 млн грн для будівництва чи придбання житла для 76 сімей військовослужбовців.

Про це повідомляють на сайті Житомирської облдержадміністрації.

«Цьогоріч Житомирщина отримала 41,5 млн грн державної субвенції. За рахунок цих коштів ще 76 родин військовослужбовців та сімей загиблих учасників АТО будуть із житлом. Ми вкотре переконуємося, що держава піклується про тих, чиї рідні пожертвували своїм життям і здоров’ям заради цілісності України. Адже вони захистили нас – тепер ми маємо дбати про наших героїв і їх близьких», – цитує прес-служба голову ОДА Ігоря Гундича.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року, місцевим бюджетам області передбачено кошти на виплату грошової компенсації для придбання житла 51 родині загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в АТО, та 25 інвалідам I-II групи з числа таких військовослужбовців.

«Станом на 27 грудня житло придбали 21 родина області – 13 родин загиблих військовослужбовців та 8 інвалідів війни. Всі інші родини отримали кошти на свої рахунки і протягом року матимуть час, щоб обрати та придбати житло. Житло отримали 3 родини з міста Бердичева, 11 – з міста Новограда-Волинського, 4 – з міста Житомира, по 1 – з Ємільчинського, Чуднівського та Черняхівського районів», – уточнюють на сайті ОДА.

Решта коштів перераховані органами праці та соціального захисту населення на спеціальні рахунки, які відкриті членами родин військовослужбовців в ПАТ «Державний ощадний банк України»:

  • у м. Житомирі – 15 особам на суму 11818,5 тис. грн;
  • у м. Бердичеві – 13 особам на суму 6118,0 тис. грн;
  • у м. Нов.-Волинському – 11 особам на суму 5813,9 тис. грн;
  • у м. Малині – 2 особам на суму 1073,8 тис. грн;
  • у Баранівському р-ні – 2 особам на суму 888,8 тис. грн;
  • у Ємільчинському р-ні – 1 особі на суму 679,8 тис. грн;
  • у Коростенському р-ні – 2 особам на суму 780,2 тис. грн;
  • у Коростишівському р-ні – 1 особі на суму 778,2 тис. грн;
  • у Лугинському р-ні – 3 особам на суму 1389,4 тис. грн;
  • у Любарському р-ні – 1 особі на суму 469,0 тис. грн;
  • у Нов.-Волинському р-ні – 6 особам на суму 2900,1 тис. грн;
  • у Овруцькому р-ні – 4 особам на суму 1750,9 тис. грн.;
  • у Олевському р-ні – 5 особам на суму 2362,2 тис. грн;
  • у Ружинському р-ні – 1 особі на суму 498,1 тис. грн;
  • у Черняхівському р-ні – 3 особам на суму 1462,2 тис. грн;
  • у Чуднівському р-ні –2 особам на суму 887,8 тис. грн;
  • у Малинському р-ні – 3 особам на суму 1438,4 тис. грн;
  • у Романівському р-ні – 1 особі на суму 389,0 тис. грн.

Протягом року з дня зарахування коштів на спеціальний рахунок в уповноваженому банку члени сімей загиблих військовослужбовців та інваліди війни самостійно використовують призначену їм грошову компенсацію на придбання житла як в прийнятих в експлуатацію житлових будинках на первинному або на вторинному ринку, так і шляхом інвестування в об’єкти житлового будівництва відповідно до Закону України «Про інвестиційну діяльність».

Нагадаємо, відповідно до розпорядження Кабміну від 26 жовтня 2016 року, цьогоріч Житомирська область мала отримати 43 млн 927,035 тис.грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов. Розпорядженням від 21 грудня про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам ця сума зменшена на 2 млн 428,752 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 2 червня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради було прийнято рішення про надання житла сім’ям загиблих військовослужбовців та інвалідам І-ІІ групи з числа військових, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції. У Новограді-Волинському Житомирської області міський голова Віктор Весельський 27 квітня вручив ордери на квартир 8 сім’ям загиблих учасників АТО та одному учаснику АТО – інваліду ІІ групи. 20 грудня у Житомирі двом родинам загиблих бійців вручили сертифікати на житло, придбане за держкошти. Ці дві родини першими на Житомирщині отримали житло у 2016 році. Проте робота в цьому напрямку продовжується і найближчим часом ще 63 сім’ї отримають житло від держави.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі