Місто

Ціни на житомирському Житньому ринку за чотири дні до Нового року

27 December 2016, 15:27

За чотири дні до Нового року на Житньому ринку не проштовхнутись. Люди, хоч і нарікають на зависокі ціни, проте таки купують продукти до святкового столу.

«Купуємо всього потрошки і апельсини, і лимон, і мандарини. Ціни трішки кусаються», - каже Олена Василівна.

На прилавку пані Зої як овочі, так і фрукти. Продавчиня запевняє: усе смачне та за помірною ціною.

«На дві гривні підвищилась ціна на мандарини, апельсини в такій самій ціні за кілограм і лимони так само залишилися. Овочі: буряк і морква підвищилися на 2 грн, раніше продавали по 4 грн, зараз 6 грн за кілограм. Такий ананас коштує 150 грн, апельсини ЮАР 35 грн, сацума 29 грн, клементина супер-пупер 30 грн, а наші грузинські 23 грн, виноград «Карлдинал» 120 грн, ківі 40 грн і дуже класний шарон 59 грн, гранати солодкі як мед, турецькі, класні», - розповідає продавець Зоя Кравченко.

Від 45 до 55 грн можна придбати свіжі огірки, помідори обійдуться від 46 грн до 50 грн.

Проаналізувавши ціни на фрукти та овочі, йдемо до м’ясного павільйону. Ціни на курятину, каже продавець Олена, хоч і не підвищилися, однак люди все одно беруть менше, у порівнянні з минулими роками.

«Іще ні, трішечки тримаємось, трішки філе підвищилось, але вся нарізочка залишається так само, у нас найнижчі ціни на базарі, щоб ви знали. Звичайно продаж трішки знизився, напевно у два рази. Якщо раніше купували курку, філе і набір, то зараз потрошки», - говорить продавець Олена Древецька.

Запашне сало від 20 до 30 грн, смачне м`ясо, реберця, а за ціну можна й домовитись. Саме так припрошає до свого прилавку продавчиня Світлана.

«Дешеве сало зараз, у нас знизилась ціна на 10 грн. М’ясо піднялось на 5 грн. М’ясо домашнє і сало, усе смачне. Шкурочка ось, яка тоненька. Філейка 85 грн, битки 75 грн, за ціну можна домовитись, поторгуватись», - запевняє Світлана Голінська.

У рибних рядах ціни наступні: кілька 20 грн, хек 57 грн, скумбрія 60 грн, хокі 58 грн, хребти лосося можна придбати за 35 грн/кг.

Що ж до ціни на яйця, то за десяток на ринку правлять від 17 до 25 грн, в залежності від розміру яєць, кількості жовтків та постачальника.

Як повідомляв Житомир.info, за місяць до Нового року наш фотокореспондент подивився, які ціни на продукти харчування були на Житньому ринку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі