Події

У райцентрі Житомирської області хлопець поїхав за спиртним на викраденому в сусіда ВАЗі та в’їхав на ньому в стовп

27 December 2016, 16:45

25 грудня до поліції надійшло повідомлення про викрадення автомобіля, залишеного власником у дворі свого будинку у Романові. Згодом транспортний засіб було знайдено за кілька кілометрів у кюветі.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Зникнення ВАЗівки 30-річний власник виявив надвечір. Поліцейським заявник повідомив, що залишив транспортний засіб незамкненим із ключами запалення у себе на подвір’ї. Упродовж півгодини, з 15.30 до 16.00, машина була без нагляду і саме у цей час, за словами чоловіка, хтось і скористався ситуацією та заволодів автомобілем.

Також заявник розповів, що у ході самостійних пошуків виявив ВАЗівку, але з механічними пошкодженнями за 2 км від власного домогосподарства. Поліцейські, з’ясовуючи обставини події, встановили причетність до угону авто 22-річного сусіда. Молодик розповів, що у цей день у його будинку відбувалось застілля, а коли скінчилось спиртне, він вирішив докупити ще. Аби швидше дістатись до місця його продажу, «орендував» у сусіда авто, щоправда, власнику про це не сказав.

По дорозі до магазину, за словами угонщика, у машини відпало колесо, а відтак він втратив кермування й авто врізалося у бетонну опору. Поліцейські зафіксували механічні пошкодження ВАЗівки у вигляді відсутності переднього лівого колеса, деформації капота, решітки радіатора та переднього бампера.

Нині за вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Молодому чоловікові за такі «мандри» може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін від 5 до 8 років», - йдеться у повідомленні.

Фото з сайту ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі