Влада

Житомирський виконком розподілив 27 млн грн держсубвенції: більша частина – на житлові субсидії

27 December 2016, 17:11

У місто Житомир з державного бюджету надійшла додаткова субвенція у розмірі 27 млн 102 тис. 580 грн. Зокрема з цієї суми більш ніж 24 мільйонів виконком вирішив розподілити на надання житловий субсидій і компенсацій на погашення заборгованості щодо житлово-комунальних послуг. Ще 3 мільйони місто отримало на соціально-економічний розвиток, із яких 2,7 млн грн спрямують на проведення капремонтів освітніх закладів.

Таке рішення 27 грудня підтримали всі 15 присутніх членів виконкому.

«Відповідно до змін до закону «Про державний бюджет», місту Житомир було надано додаткові бюджетні призначення поміж бюджетних трансфертів у розмірах 27 млн 102 тис. 580 грн. У тому числі субвенція на надання житлових субсидій населенню, кілька компенсацій у сумі 24 млн 174 тис. 529 грн 55 коп. зазначена сума буде використана на погашення заборгованості, яка склалася станом на 1 грудня за пільгами і компенсаціями населенню, яка надається за житлово-комунальні послуги. Зазначена сума буде спрямована на проведення розрахунків буквально сьогодні. І сьогодні Богунський і Корольовський райони відповідно будуть проводити свої виконкоми для того, щоб провести розрахунки. Відповідно до цієї постанови, яка регулює проведення розрахунків по субвенціях, протягом трьох днів повинні бути проведені розрахунки на рівні області. Кошти надійшли у нас ще в п’ятницю (23 грудня, – ред.), вчора ми отримали розподіл департаменту фінансів облдержадміністрації. Тому є нагальна потреба в тому, щоб перерозподілити ці кошти і затвердити в частині використання. Окрім цієї суми, додатково місту Житомиру надана субвенція на соціально-економічний розвиток у розмірі 3 млн грн. Пропонується розподілити зазначені кошти в розмірі 290 тис. 338, 99 грн на дошкільну освіту і 2 млн 709, 661 грн на проведення капітального ремонту закладів освіти міста Житомира. Окрім того, виноситься ще одне питання – зменшення бюджетних призначень по субвенції на придбання житла членам сімей загиблих учасників АТО та інвалідам І-ІІ груп війни. Зменшується сума призначень в місто Житомир на 71 тис. 949 грн 57 коп. Тут я би хотіла зазначити, що у нас повністю забезпечена потреба, відповідно до поданих заяв: 15 сім’ям перераховано кошти компенсації на придбання житла, у тому числі на 9 сімей загиблих і, відповідно, 6 інвалідів І та ІІ групи. Це залишок бюджетних призначень, який у нас залишився не використаний, і прийнято розпорядження облдержадміністрації про перерозподіл, з нас ця сума знімається», – пояснила начальник відділу міжбюджетних відносин та управління місцевим боргом департаменту бюджету та фінансів міської ради Валентина Тимощук.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська область отримала державну субвенцію у розмірі 41,5 млн грн для будівництва чи придбання житла для 76 сімей військовослужбовців. Зокрема у Житомирі 11818,5 тис. грн. перераховано на рахунки 15 осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі