Події

В одному з сіл Житомирської області домашній пес загриз хвору на сказ лисицю

28 December 2016, 10:03

Станом на 26 грудня на території Новоград-Волинського району та міста було зареєстровано 9 випадків сказу.

Про це повідомляє відділ організаційно-інформаційної роботи РДА.

«Спеціалістами ветеринарної медицини району за 2016 рік щеплено 8817 голів ВРХ, в тому числі 2870 голів в особистих селянських господарствах, 237 голів коней, 64 голови ДРХ, 3870 голів собак, 1079 котів, 9 свиней. Серед населення проводиться роз'яснювальна робота, щодо небезпеки захворювання на сказ», - йдеться у повідомленні.

У коментарі Житомир.info заступник голови Новоград-Волинської районної державної адміністрації Андрій Подік розповів, що лисиця забігла на територію одного з домогосподарств.

«22 грудня у селі Барвинівка Новоград-Волинського району на території приватного домогосподарства забігла лисиця, яка мала контакт із домашнім псом, який був на прив’язі. В результаті, собака все ж таки загриз лисицю, але погано те, що господиня цього господарства без захисних рукавиць взяла цю лисицю і винесла. Потім її дослідили, і виявили, що у неї є сказ. Зараз проводяться всі необхідні заходи, проти сказу у нас є вакцина в районі. Людина, яка мала контакт – лікується. Розроблено план заходів по недопущенню, оголошено небезпечну зону в радіусі 10 кілометрів навколо цього села. Провели комісію. Поспілкувалися з користувачами мисливських угідь, надійшла пропозиція продовжувати відстріл червоної лисиці, яка є найбільшим носієм даної хвороби. Все що стосується свійських тварин – ветмедицина займається вакцинуванням, кошти на ці процедури виділені, і ліки для людей також є в наявності», – розповів Андрій Подік.

Нагадаємо, у жовтні 2016 року у селі Нехворощ Андрушівського району Житомирської області хворий на сказ лис вкусив пенсіонерку.

Як повідомляв Житомир.info, з початку року у Житомирській області виявили хворих на сказ лисиць, собак та єнота.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі