Суспільство

На полігоні під Житомиром контрактники відпрацьовують стрільби з мінометів

28 December 2016, 16:12

Курсанти 199-го навчального центру ВДВ проходять короткий інструктаж. Молоді контрактники вперше стрілятимуть з мінометів.

«Вони сьогодні були підняті о 5:30 по тривозі, прибули на склад, отримали боєприпаси, спробували їх привести у кінцево-споряджений стан. Зараз ми з товаришами-інструкторами ще раз оглянемо боєприпаси, споряджаємо касету і після дозволу на проведення бойового завдання будемо виконувати. А далі вже подивимося, які вони оцінки отримають. Найголовніше - що війська повинні отримати дійсно гарного фахівця», - говорить інструктор 199-го навчального центру ВДВ Роман Марченков.

Упродовж трьох тижнів курсанти ретельно готувалися до стрільб: вивчали правила поводження з боєприпасами, вчилися обирати точку прицілювання та наведення. Відстрілявшись, бійці діляться враженнями.

«Не знаю, і переляк, і задоволення - не передати. Слів нема. Перші 3 вистріли були з нервами, а далі все нормально. Нерви заспокоїлися і все чудово», - говорить військовослужбовець Микола Коломієць.

Миколі – 24. За освітою – провідник пасажирських вагонів. Контракт підписав 1,5 місяці тому після року строкової служби.

«А я вже давно хотів. Тільки рідня не давала добра. Але все ж таки я їх уломав, і тепер я тут. Навчаюся у навчальному центрі», - розповідає він.

Віктор Колос за професією учитель фізвиховання. Зізнається, не міг сидіти вдома, доки на сході війна. До виконання вправ підходить з усією відповідальністю, бо усвідомлює, що в умовах реального бою буде ще складніше.

«Родина вдома у мене, у кожного родина, треба захищати Україну, а не вдома сидіти. Правильно? Тут можна повільніше спитати інструктора, попросити, щоб допоміг. А там все дуже швидко повинно бути і точно в ціль. Якщо не попадеш - другого шансу вже попасти не буде, тому що вони теж не стоять на місці, а рухаються, так само хочуть знищити і нас. Ось в чому відповідальність велика», - говорить курсант 199-го навчального центру ВДВ Віктор Колос.

Курсанти стріляють 82-міліметровими мінами. За кожним їх рухом спостерігають досвідчені інструктори, які оцінюють правильність виконання вогневих завдань. Своїм підопічним ставлять оцінку «задовільно».

Попереду у курсантів цілий місяць практики. Мінами різного калібру стрілятимуть і вдень, і вночі незалежно від погоди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі