Суспільство

У Бердичеві поліцейські разом зі школярами перевірили ялинкові базари

29 December 2016, 11:45

Аби привернути увагу до проблеми самовільної вирубки хвойних дерев, бердичівські школярі разом із правоохоронцями провели передноворічну акцію під назвою «Найкраща ялинка – не зрубана».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Юні бердичівляни, вихованці Центру позашкільної освіти ім. О. Разумкова, запросили старшого інспектора ювенальної превенції Бердичівського відділу поліції Семена Кіришевського приєднатися до проведення щорічної акції «Найкраща ялинка – не зрубана». Діти разом із поліцейським перевіряли місця реалізації новорічної лісової продукції, проводили бесіди з перехожими та роздавали їм тематичні листівки із застереженнями щодо самовільної вирубки хвойних дерев у лісах», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, нагадували й про адміністративну відповідальність за незаконну порубку, пошкодження та знищення лісових культур, передбачену Кодексом України про адміністративні правопорушення.

«Приємно бачити небайдужість і активність наших юних громадян у питаннях і збереження природи, і дотримання належного порядку щодо продажу новорічних дерев. Тож ми закликаємо усіх приєднатися до справи збереження природних багатств рідного краю», - коментує Семен Кіришевський. 

Як повідомляв Житомир.info, задовго до Нового року житомирян учили виготовляти хенд-мейд ялинкові прикраси із тканини. Ялинковий базар на Лятошинського в Житомирі почав працювати з 19 грудня. Днями житомирські лісівники показали журналістам хвойні плантації і запевнили: ялинки з лісів не зникнуть. Як виглядають головні ялинки міст та райцентрів Житомирської області, дивіться тут.

Фото ГУ НП у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі