Місто

Житомирські підприємці вимагають від депутатів відмінити рішення міськвиконкому про знесення МАФів

29 December 2016, 13:17

Близько 50 приватних підприємців прийшли 29 грудня на сесію Житомирської міської ради просити депутатів призупинити демонтаж їхніх тимчасових споруд, в яких вони здійснюють свою торговельну діяльність.

Пані Анна розповідає: 27 грудня від «Інспекції з благоустрою м. Житомира» підприємці отримали приписи про демонтаж. Разом із тим, жінка показує сервитут на здійснення підприємницької діяльності та необхідні погодження на встановлення своїх кіосків.

«Коли ми встановлювали всі наші споруди, ми проходили ось такі погоджувальні документи, всі інстанції: архітектура, водоканал, газконтора і електромережі – поставили відповідні печатки. У всіх такі документи є. Але за новою комплексною схемою, раптом виявилось, що близько 70% тих МАФів, які були поставлені у період з 1996 року по 2012, підлягають демонтажу та переміщенню. Хоча нас запевняли, що у кого є погоджувальні документи до прийняття комплексної схеми, їх ніхто чіпати не буде, демонтуватимуть лише тих, хто стоїть без будь-яких документів. Повірте, у нас таких у місті багато, які належать колишнім чиновникам, і їх ніхто не зносить. Ми годуємо наших дітей цими кіосками, на сьогодні ми не маємо іншого заробітку для існування і при зносі цих 40 об’єктів – це 120 сімей», – розповідає приватний підприємець Анна Дудкіна.

Підприємці звернулись до депутатів та міського голови, на що отримали наступну відповідь.

«По комплексній схемі, ці підприємці не потрапляють у неї. Зважаючи на рішення міськвиконкому, вони повинні були звернутися із заявами для переміщення на нові місця. На депутатських комісіях, хочу, щоб архітектура підготувала заяви підприємців на перенос. Тому що, наскільки мені відомо, після того, як перші півроку пройшло ні одної заявки не було. А поки ми не будемо демонтувати ці МАФи», – зазначив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

На захист підприємців стали депутати міськради Любов Цимбалюк та Наталія Леонченко.

«Взяти вивчити питання щодо прийняття виконавчим комітетом рішенням про знесення торгових місць. Не в кожного підприємця однакова ситуація, тому там треба вивчити і диференціювати та відділити незаконно встановлені МАФи від тих торгових місць, які мали дозвільну документацію. Дати рекомендації і управлінню архітектури, містобудування та землекористування, все ж таки знайти в рамках комплексної схеми місця і дати людям можливість законно продовжувати свою підприємницьку діяльність та годувати свої сім’ї», – каже Леонченко.

«Ми говоримо про те, що ми позбавляємо сім’ї заробітку, однак є такі підприємці, які мають по 20 МАФів, бо вони свого часу домовилися і нині здають їх у оренду, ситуації різні. Тому я хотів би, щоб депутати на комісіях розібралися по кожному підприємцю окремо і хто реально стоїть за цим МАФом», – сказав Сергій Сухомлин.

Після розглядупитань основних порядку денного, депутати прийняли рішення призупинити демонтаж тимчасових споруд на 1,5 місяці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі