Влада

Члени Житомирського міськвиконкому сперечалися через пайовий внесок з багатоповерхівки на Максютова

4 January 2017, 14:11

Щоб сплатити до бюджету міста 2% пайового внеску від будівництва багатоповерхового житлового будинку по вул. Вільський Шлях (стара назва Максютова) у Житомирі, замовник будівництва ТОВ «АТТІ» та його інвестор «ЖБК Полісся-2016» звернулись до членів міськвиконкому з проханням укласти тристоронню угоду. Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради 4 січня 2017 року.

«Положенням про пайову участь передбачено договір між виконавчим комітетом Житомирської міської ради і замовником будівництва ТОВ «АТТІ». Вони - замовник будівництва, вони реєстрували декларацію на початок виконання будівельних робіт і вони будуть вводити в експлуатацію, і отримувати декларацію про готовність об’єкта до експлуатації. Але, на сьогоднішній день, по закону, до введення в експлуатацію замовник має сплатити пайову участь і це прописується в декларацію про готовність. Сплачувати пай буде «ЖБК Полісся-2016». Тому вони звернулися з проханням укласти тристоронню угоду між виконкомом, замовником будівництва та інвестором. Тобто, фактично, вносити кошти буде «Полісся-2016», - розповідає працівник управління капітального бідівництва Ірина Яровенко.

Чому потрібно підтримати дане рішення, взявся пояснювати і перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

«Це для врегулювання їхніх внутрішньо господарських відносин. Місту головне - отримати пайовий внесок», - сказав перший заступник Житомирського міського голови Олексій Ясюнецький.

За відсутності у проекті рішення конкретних розрахунків та тристоронньої угоди, за яку, власне, і потрібно голосувати, члени виконкому обурилися, вимагаючи озвучити вартість кошторисної документації та конкретну суму пайового внеску.

«Кошторисна вартість 20 млн 195 тис, кількість квадратних метрів - 6035, сума внеску - 403,9 тис. Право власності на майно на кому буде? Я не отримав відповідь. Давайте тоді договір і на наступний виконком будемо вивчати договір, бо це не робота», - зазначив член виконавчого комітету Житомирської міської ради Руслан Годований.

«Ми затверджуємо рішення укласти тристоронню угоду, а її ніхто не бачив. За що ми голосуємо?», - каже член  виконавчого комітету Житомирської міської ради Світлана Півоварова.

За проект рішення в цілому проголосували, проте зі змінами. А саме, доручили департаменту фінансів, юридичному відділу та управлінню капітального будівництва доопрацювати положення та озвучити його на черговому міськвиконкомі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі