Події

Житомирські копи затримали вантажівку, в якій везли на переробку непродані ялинки

5 January 2017, 09:49

2 січня при в’їзді в місто Житомир патрульні зупинили вантажівку, в кузові якої лежали зрубані ялинки.

Про це на своїй сторінці у фейсбук 4 січня повідомила патрульна поліція Житомира.

Дерева перевозилися без відповідних документів.

«Зі слів водія патрульні встановили, що дерева водій підібрав як «непотріб» біля одного з місцевих лісництв. «Ялинки – це зараз сміття», - сказав водій і пояснив, що везе деревину на переробку», - написала патрульна поліція. Прес-служба патрульної поліції обурена тим фактом, що зрубується набагато більше новорічних дерев, ніж їх можуть продати.

Фото патрульної поліції

Натомість прес-служба Житомирського обласного управління лісомисливського господарства 3 січня повідомила, що цієї зими лісівники реалізували понад 42 тисячі новорічних ялинок, і це аж на 6500 менше, ніж минулого року.

«Понад 42 тисячі новорічних ялинок реалізували лісівники Житомирщини в ході передноворічної ялинкової кампанії. Це на 6,5 тисячі менше, ніж минулого року. Весь реалізований хвойний молодняк вирощено на спеціальних плантаціях новорічних ялин та отримано в ході рубок догляду», - інформує прес-служба.

Найактивніше розкуповувалися хвойні деревця з Білокоровицького та Баранівського лісгоспів. Новоград- Волинський держлісгосп подарував  65 новорічних ялин закладам освіти та охорони здоров’я.

Прес-служба ЖОУЛМГ також повідомляє, що охороняли хвойні плантації майже 500 працівників лісової охорони. Вони виявили 23 факти лісопорушень, чим нанесли лісовому господарству шкоду на  понад 8 тисяч гривень.

«Всю суму уже відшкодовано. Окрім цього, сплачено ще й майже 2 тисячі гривень штрафів», - резюмують лісівники.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі новорічні ялинки переробляють і використовують в якості палива. У 2016 році середня ціна новорічних ялинок в лісгоспах Житомирській області коливалася від 20 до 170 гривень в залежності від висоти. На території області молодняк ялинок і сосон росте майже на 900 гектарах землі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі