Події

Заїжджий «домушник» обікрав будинок житомирян, які готувалися до новосілля

6 January 2017, 14:03

Поліція затримала заїжджого чоловіка, котрий у новорічну ніч обікрав новобудову у місті Житомирі, винісши звідти побутову техніку на більш ніж 80 тис. грн. Наразі суд обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою. Крім того, тривають заходи щодо встановлення усіх осіб, причетних до злочину.

Про це повідомляють на сайті головного управління Нацполіції в Житомирській області.

«Про крадіжку речей зі свого будинку до поліції повідомила жителька обласного центру. Жінка розповіла, що її сім’я збиралася переселятися до нового будинку і потихеньку звозила туди речі і облаштовували помешкання побутовою технікою. Однак, навідавшись у будинок у перші дні нового року, господарі виявили, що хтось похазяйнував без них. Із приміщення було викрадено кухонну техніку, два велосипеди, електроінструменти та інше господарське приладдя. Загалом сума завданого збитку становила понад 80 тис. грн. Під час огляду місця події працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу поліції встановили, що злодії проникли усередину будинку, попередньо пошкодивши металопластикове вікно», – йдеться у повідомленні.

Відповідна інформація була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України.

«Збираючи необхідні відомості, працівники поліції провели побудинковий обхід мешканців вулиці. У результаті дізналися, що в одному з помешкань багатоквартирного будинку квартирують заїжджі молодики. З дозволу власника оперативники потрапили у приміщення і виявили там склад побутової техніки за описом схожої на викрадену з новобуду. Заявники упізнали свої речі», – розповів начальник Житомирського відділу поліції Михайло Сорока.

Згодом орендатора квартири, 24-річного жителя Миколаївської області, поліцейські затримали за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Свою причетність до крадіжки молодик визнав. Викрадене мав намір перепродати.

Суд обрав затриманому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Нині у рамках досудового розслідування його перевіряють на причетність до інших злодіянь. Водночас тривають заходи щодо встановлення та розшуку усіх осіб, причетних до крадіжки з будинку.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від трьох до шести років.

Фото з сайту ГУ НП в Житомирській області

Як повідомляв Житомир.info, увечері 5 січня невідомий чоловік на очах у інших перехожих силою відібрав у жінки сумку.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі