Влада

У Житомирській області працює 77 пунктів обігріву, Зубко нагадав головам ОДА про персональну відповідальність

6 January 2017, 14:53

Забезпечення безпеки людей – головне завдання оперативних штабів в умовах різкого ускладнення погодних умов в Україні.

На цьому наголосив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко 6 січня під час наради в ДСНС – інформує прес-служба віце-прем’єра.

Зубко повідомив, що штормове попередження вже оголошено майже по всій території України: Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Черкаській, Київській, Сумській та Чернігівській областях.

«У таких умовах оперативні штаби мають працювати цілодобово. Головне – забезпечення безпеки громадян, громадського порядку, роботи транспорту, контроль за пожежною ситуацією, надання вчасної медичної допомоги. Всі служби повинні працювати в сервісному режимі, надаючи допомогу і попереджуючи загрози, які можуть виникнути при надзвичайних ситуаціях. Облдержадміністрації мають забезпечити максимальну координацію роботи всіх служб – ДСНС, Мінінфраструктури, Міненерговугілля, Нацполіції, Укравтодору та інших. Це персональна відповідальність керівників областей», - наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр доручив забезпечити у всіх регіонах розгортання  пунктів обігріву для населення, оперативне розчищення автошляхів із залученням необхідної техніки, за необхідності – своєчасне обмеження руху автотранспорту та надання допомоги громадянам, які опинились в транспортних заторах.

«Попрошу українців в ці дні не виїжджати на автомобілях на траси та шосе. Адже 190 осіб було витягнуто з снігових заметів за останній тиждень», - зазначив Геннадій Зубко.

Він також доручив забезпечити максимально швидке відновлення електропостачання у знеструмлених населених пунктах.

Житомирська облдержадміністрація повідомляє, що в області всі служби працюють в оперативному режимі, розгорнуто пункти обігріву, техніка готова до швидкого реагування.

Адреси 77 стаціонарних пунктів обігріву дивіться тут

1

2

3

2

6

8 

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі