Влада

Заступник мера Житомира відповів на петицію щодо дозволу на встановлення автономного опалення в квартирах

10 January 2017, 11:01

Клопотання окремих громадян стосовно питання дозволу на встановлення автономного опалення в квартирах не можуть бути вирішені позитивно.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Олександра Фещенка на петицію щодо встановлення автономного опалення в квартирах.

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція автора Антикорупціонер була опублікована на сайті Житомирської міськради 7 грудня 2016 року, і зранку 20 грудня 2016 року отримала необхідну кількість голосів.

«Дозволити встановлення автономного опалення. В середньому, 2-х кімнатна квартира споживає в холодний період до 120 кубометрів газу в місяць, що дорівнює близько 850 грн. Громадянин за ці кошти може не тільки грітися але й «митися», що на сьогоднішній момент не мають змоги 1/3 громадян. Це дасть можливість людині заощаджувати енергоносії, які на сьогоднішній час дуже «ДОРОГО» коштують для нашої країни», - йдеться у тексті петиції.

«Ваше електронне звернення, щодо надання дозволу на влаштування індивідуального опалення в окремій квартирі багатоквартирного житлового будинку, розглянуто. Повідомляємо Вам, що відносини, пов’язані з постачанням та використанням теплової енергії, регламентуються Правилами надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005 року.

Відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води здійснюється у Порядку, затвердженому наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 4 від 22.11.2005 року (від 09.12.2007 зі змінами), який передбачає обов’язкову наявність згоди всіх власників квартир розташованих у будинку. З даного питання прийнята також постанова Вищого адміністративного суду України від 02.07.2013 року, якою заборонено надавати дозвіл на відключення окремих квартир у багатоквартирних будинках.

Прийняття рішень про надання дозволів на відключення від мереж централізованого теплопостачання окремих квартир (після 09.12.2007), а також на відключення будинків без урахування оптимізованої схеми теплопостачання є порушенням вимог чинної нормативно-правової бази. Зважаючи на викладене вище, клопотання окремих громадян з даного питання не можуть бути вирішені позитивно», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році міська влада Житомира видавала дозволи на встановлення автономного опалення у багатоповерхівках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі