Місто

Фещенко пояснив, чому була затримка транспорту з Корбутівки на Різдво, та дорікнув патрульній поліції Житомира

10 January 2017, 15:50

Тролейбус 7 січня заблокував рух в бік Корбутівки, бо водій неправильно оцінила дорожню ситуацію.

Таке пояснення почули 10 січня присутні на засіданні штабу по боротьбі з негодою, яке проходило в Житомирській міській раді.

«7 числа на Корбутівці вдень люди стояли 40 хвилин, не було транспорту – ні маршруток, ні тролейбусів», - розповіла викладач ЖДТУ Ірина Коцюба.

Заступник мера Олександр Фещенко пояснив, що проблема виникла на Чуднівському мосту.

«На відеокамерах було зафіксовано – зупинилася машина типу «Жигулі», і за нею зупинився тролейбус. Затримка була не більше 30 хвилин», - пояснив Фещенко.

Водій тролейбусу вирішила об’їхати перешкоду, але це їй не вдалося, і тролейбус заблокував півтори смуги.

«Передумовою виявилося те, що не зовсім правильно оцінила ситуацію водій тролейбуса. Дійсно, перед нею зупинився легковик, технічний стан якого, м’яко кажучи, був незадовільний. Тролейбус під’їхав ззаду, коли вона почала з місця рушати – тролейбус стягнуло вправо, і таким чином він став, перегородивши фактично півтори смуги руху. В цей же час назустріч поїхала маршрутка, яка також мала певні проблеми, і утворилася вже така ситуація, яка не давала можливості транспорту рухатись безаварійно», - пояснив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

За словами чиновника, на місце події викликали тягач з ТТУ та патрульних, щоб врегулювати рух транспорту, але патрульну поліцію так і не дочекалися.

«На жаль, ефективної роботи патрульної поліції ми не відчули у цьому випадку. Я хотів би наголосити, і хотів би ще раз акцентувати увагу на тому, що якщо ми один одному допомагаємо, як морально так і матеріально, хотілося б, щоб в таких випадках реакція була моментальною. Якщо не моментальною, то набагато швидше, ніж вона є», - сказав заступник мера Олександр Фещенко.

Детальніше про засідання штабу щодо прибирання снігу дивіться у сюжеті

Нагадаємо, заступник мера Дмитро Ткачук визнавав, що під час активного снігопаду були проблеми з рухом громадського транспорту.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 12.00 год. 8 січня у Житомирі випало близько 15 см снігу, в мерії запевняла, що місто чистять цілодобово.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі