Влада

Активісти виявили, що перед новим роком відділ освіти Бердичівської РДА переплатив ФОПу за проектори

10 January 2017, 18:13

Протягом останніх днів 2016 року державні заклади і органи влади підписали велику кількість договорів на мільйонні суми. Із 130 тисяч закупівель за 2016 рік 50 тисяч відбулися саме у грудні. Під час короткого аналізу у більшості з них виявили махінації.

Про це 10 січня розповіли активісти під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. Часто не вказані технічні характеристики, назви, специфікація товарів, які закуповуються.

«70% – 80% [звітів] взагалі не можна проаналізувати, тому що не вказано, що вони придбали. У тому, що можна проаналізувати, більше 50% не відповідає ринковим цінам», – розповів громадський активіст Олексій Тамразов.

У більшості таких угод постачальником робіт, товарів і послуг є ФОП. Так, наприкінці грудня відділ освіти Бердичівської РДА підписав угоду з київським підприємцем Олексієм Шекетерою на постачання проекторів.

«Відділ освіти Бердичівської райдержадміністрації підписав угоду на закупівлю 6 проекторів NEC M303WS за майже 200 тисяч гривень. Згідно з цінами в Інтернет-магазинах, вартість цих 6 проекторів має складати близько 130 тисяч гривень. Ще одна угода – на 3 комплекти проекторів та інтерактивних дошок за 196 тисяч гривень. Водночас, за даними у системі Prozorro, Відділ освіти Яворівської райдержадміністрації закупила 5 таких комплектів за 169 тисяч», - поінформували активісти під час брифінгу.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році для шкіл Житомира закупили 330 комп'ютерів та 32 мультимедійні дошки: на закупівлі через тендер вдалося зекономити майже 2,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі