Місто

У міськраді відповіли на петицію щодо швидкого впровадження 3G у Житомирі

12 January 2017, 15:40

Житомирська міська рада не має повноважень, щодо швидкого впровадження 3G в м. Житомирі, але не заперечує та не перешкоджає його розвитку.

Про це йдеться у відповіді заступника Житомирського міського голови Дмитра Ткачука на петицію щодо швидкого впровадження 3G в місті.

На сайті електронних петицій Житомирської мерії є звернення, яке було стовідсотково підтримано і набрало більше 250 голосів.

Петиція Степаненка Олега Олексійовича була опублікована на сайті Житомирської міськради 24 листопада 2016 року, і ввечері 21 грудня 2016 року отримала необхідну кількість голосів.

«Посприяти швидшому впровадженню 3g у Житомирі», - йдеться у тексті петиції.

«Ваша петиція, стосовно сприяння місцевої влади у швидшому впровадженню 3G у м. Житомирі, розглянута виконавчими органами міської ради. Повідомляємо, що відповідно до ст. 40 Закону України «Про радіочастотний ресурс України» Держава сприяє впровадженню нових радіотехнологій у сфері телекомунікацій та користування радіочастотним ресурсом України.

Користувач радіочастотного ресурсу України, який відповідно до закону здійснює операторську діяльність у певній смузі радіочастот та має наміри впровадити нову радіотехнологію в цій смузі радіочастот до закінчення терміну дії ліцензії на користування радіочастотним ресурсом України, звертається до національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, із відповідною заявою.

Заява користувача щодо дострокового впровадження нової радіотехнології розглядається національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, протягом 60 календарних днів від дати реєстрації заяви. У разі необхідності міжнародної координації присвоєнь радіочастот термін прийняття відповідного рішення продовжується на термін, визначений Регламентом радіозв'язку Міжнародного союзу електрозв'язку або відповідними міжнародними договорами. За результатами розгляду національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, приймає рішення про можливість дострокового впровадження нової радіотехнології у смузі радіочастот, якою користується заявник, або про відмову в її достроковому впровадженні.

У разі прийняття рішення про можливість дострокового впровадження нової радіотехнології національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язана, за потреби, внести на затвердження до Кабінету Міністрів України проект змін Плану використання радіочастотного ресурсу України. У разі затвердження змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, зобов'язана видати заявнику нову ліцензію на користування радіочастотним ресурсом України в межах смуги радіочастот, яку використовує заявник. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, також зобов'язана видати зазначену ліцензію в разі, якщо впровадження нової радіотехнології не потребує внесення змін до Плану використання радіочастотного ресурсу України. Враховуючи зазначене, Житомирська міська рада не має повноважень, щодо швидкого впровадження 3G в м. Житомирі, але не заперечує та не перешкоджає його розвитку», - йдеться у відповіді на петицію.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2015 року «Київстар» тестував 3G-мережу у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі