Місто

Майже тиждень житомирські комунальники борються із негодою та розчищають вулиці міста

12 January 2017, 18:16

Майже тиждень житомирські комунальники борються із негодою та розчищають вулиці міста від снігу. Житомир.info вирішив перевірити наскільки добре прибрані двори по вулиці Перемоги, Короленка та Лесі Українки. Як житомиряни оцінюють роботу комунальників, ми поцікавились у місцевих мешканців.

«Прибирають тут, немає на що жалітись, прибирають кожного дня. Трактор із ЖЕКу, напевно, не знаю хто, але прибирають, чистять регулярно. І двірники теж. Вчора он дивились із внучкою з вікна, як бабуся лопатою із двох сторін відгрібала», - розповідає житомирянка Марія.

«Погано прибирають ось район Старовільська-Чехова (зараз Бандери). Ми із візочком взагалі виїхати не можемо. Трактор проїхав і взагалі загородив все. Не погуляєш. Ось де розчищено, то ми там і гуляємо. І все», - скаржиться житомирянка Алла.

У міській раді звітують, сніг із вулиць міста вивозять щоденно, але робота ускладнюється тим, що опади не припиняються.

«Останні два дні, це позавчора і вчора, ми вивозили сніг з проїжджої частини вулиці Великої Бердичівської від майдану Соборного до Старого бульвару в два боки. Вчора ми вивозили сніг з майдану Соборного і з мосту по вулиці Жуйка. Сніг вивозимо щоденно, але, на жаль, якщо вчора ми тут працювали, то вже сьогодні нашої роботи не видно, бо за ніч знову привалило снігу. І ми бачимо по факту, що сьогодні вже знову потрібно вивозити сніг», - каже заступник начальника управління комунального господарства міської ради Віталій Шевчук.

Чиновник переконує комунальні служби міста працюють в посиленому режимі вже четверту добу: подекуди ламається техніка, а люди не витримують навантаження. Тому міська влада закликає долучитись до прибирання вулиць приватні структури, котрі мають спеціалізовану техніку, яка здатна вивозити сніг. Наразі для прибирання снігу задіяні усі можливі засоби та комунальна техніка.

«Щоденно працює вдень від 11 до 17 одиниць техніки. В першу чергу це посипання проїжджої частини протиожеледною сумішшю. Для того, щоб не було ожеледиці на наших дорогах. Нам потрібно, щоб хоча б трошки припинився цей сніг і ми перейдемо на другорядні вулиці інших мікрорайонів. Це і Мальованка, це і Мар’янівка, і Крошня, і Корбутівка. Та всі інші вулиці», - переконує заступник начальника управління комунального господарства Віталій Шевчук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі