Економіка

За минулий рік у Житомирській області майже 60% домогосподарств отримували субсидію на оплату комунальних послуг

13 January 2017, 14:33

На Житомирщині субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у 2016 році отримали 276,3 тис. домогосподарств, що становить 58% від домогосподарств області.

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

«Якщо ж програма житлових субсидій на вас не поширюється – подавайте заяву до постачальника послуги централізованого опалення і сплачуйте за тепло рівними частинами протягом року: 50% - взимку, 50% - влітку. Щоб скористатися такою можливістю потрібно звернутися із письмовою заявою до виконавця послуги з централізованого опалення про надання розстрочки в оплаті житлово-комунальної послуги з теплопостачання. Починаючи з дати подання заяви щомісяця протягом опалювального періоду тепло-комунальне підприємство виставлятиме рахунок у вигляді 50% від нарахованої плати за спожиту послугу», - інформує департамент.

Решту суми – неоплачених 50% від нарахованої протягом опалювального періоду плати за житлово-комунальну послугу виставлятиметься споживачу протягом міжопалювального періоду щомісяця рівними частинами, починаючи з травня до вересня включно. Платіжний документ тепло-комунального підприємства матиме дві графи:

графу для зазначення оплати 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення протягом опалювального періоду.

графу розрахованої і розподіленої рівними частинами протягом кожного місяця міжопалювального періоду суми неоплачених 50% від нарахованої плати за  житлово-комунальну послугу з централізованого опалення.

Відповіді на запитання щодо оформлення субсидії можна отримати за телефоном «гарячої лінії»: (0412) 24-34-14, 24-14-08.

Нагадаємо, директор фіндепартаменту Житомирської міської ради вважає виплату субсидій однією з причин недоотримання міським бюджетом надходжень від ПДФО: люди приховують свої доходи, а роботодавці їм в цьому сприяють.

Як повідомляв Житомир.info, на початок листопада у Житомирській області отримували субсидію більше 60% домогосподарств.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі