Влада

Геннадій Зубко презентував новий ДБН «Теплова ізоляція будівель»

13 January 2017, 15:19

Досягти енергонезалежності нашої країни, європейських стандартів споживання енергоресурсів та зменшити енергоспоживання для кожної української родини можна, здійснивши декілька кроків, серед яких – запровадження нових державних будівельних норм щодо енергоефективності будівель.

На цьому наголосив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, презентуючи ДБН В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель» та відповідне програмне забезпечення – повідомляє прес-служба віце-прем’єра.

«Новий ДБН «Теплова ізоляція будівель» - це встановлення мінімальних вимог до енергоефективності будівель. Це – імплементація Директиви Європарламенту і Ради ЄС 2010/31/ЄС «Про енергетичну ефективність будівель». Це застосування єдиних з країнами ЄС стандартів для розрахунків показників енергоефективності. Крім того, впровадження цього ДБН дозволить використовувати єдине програмне забезпечення для всьоготехнологічного процесу визначення енергоефективності, відтак всі учасники ринку зможуть працювати в єдиному полі», - зазначив Геннадій Зубко.

Він наголосив, що для повноцінного запуску всієї системи необхідно прийняти законодавчий пакет з енергоефективності: «Про житлово-комунальні послуги», «Про енергетичну ефективність будівель», «Про комерційний облік», «Про фонд енергоефективності».

Довідково: Мета регулювання ДБН В.2.6-31:2016 «Теплова ізоляція будівель»: забезпечення раціонального використання енергетичних ресурсів на опалення та охолодження, забезпечення нормативних санітарних параметрів мікроклімату приміщень, довговічності огороджувальних конструкцій під час їх експлуатації. ДБН (державні будівельні норми) «Теплова ізоляція будівель»: передбачає вимоги до показників енергоефективності та теплотехнічних показників огороджувальних конструкцій (теплоізоляційної оболонки) будівель і споруд  і процедуру їх розрахунку; призначений для застосування при проектуванні будівель і споруд, що опалюються, кондиціонуються та охолоджуються, при новому будівництві, реконструкції, термомодернізації, капітальному ремонті, у т.ч. визначенні витрат паливно-енергетичних ресурсів і проведенні енергетичного аудиту будівель і споруд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі