Культура

У Житомирі втретє відбулася театралізована католицька хода Трьох Царів

15 January 2017, 17:35

У Житомирі 15 січня 2017 року відбулася щорічна традиційна театралізована хода Трьох Царів, яка символізує вічну боротьбу добра і зла. Переодягнені у янголів, чортеняток, лицарів та трьох царів - Каспара, Мельхіора та Балтазара віряни, збираються біля парафії Божого Милосердя, закликаючи присутніх до спільної ходи та пошуку Божої дитини.

«Це така театралізована вистава, яка говорить, як три царі шукали Господа Ісуса, ми всі прихожани і мешканці Житомира приєднуємося до них, тому і маємо корони. Ми будемо іти вулицями міста, щоб знайти у костьолі Йоанна з Дуклі Йосипа, Марію та дитинку. Там буде живе дитя семи місяців. Просто, це є радість з Різдва Христового і хочемо тим поділитися з іншими», - розповідає настоятель Житомирської парафії Божого Милосердя о. Ярослав Ольшевський.

На чолі із біблійними персонажами, більше сотні вірян одягнувши символічні корони з паперу, співаючи, рушили на майдан Корольова.

«Таке дійство, наскільки я знаю в Україні проходить лише в Житомирі, навіть у Львові такого немає. Для нас - це честь представити нашого пана, саме сьогодні, у такий день», - каже Анастасія Киричук.

«Коні, царі - це все, погода дуже гарна. Всі люди веселі, хороші. Дай Боже дожити на наступний рік іще ходити і так від року, до року, аж до ста років», - ділиться Юлія Корнілова.

На сцені біля головної ялинки міста бачимо змія спокусника, його підданих чортенят, янголів та Адама і Єву, яких спокушають скуштувати заборонений плід.

Врешті, подолавши більше двох кілометрів, процесія зупиняється у костелі св. Йоанна з Дуклі. Саме там на учасників чекали Йосип та Марія з дитиною. Маленькому Ісусу три царі презентували свої дари, а парафіяни - співали пісень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі