Влада

Голови Житомирської ОДА та облради зустрілися з Предстоятелем УГКЦ Святославом Шевчуком

15 January 2017, 18:00

В рамках офіційного візиту до Житомирщини в неділю, 15 січня, Верховний архієпископ Києво-Галицький, Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук зустрівся з керівництвом області та міста.

Про це пише сайт Житомирської ОДА.

«Метою приїзду Блаженнiшого Патріарха Святослава Шевчука до області є відзначення 20-ї річниці служіння парафії Святого Василія Великого УГКЦ та річниця відновлення офіційної діяльності УГКЦ в Житомирі. Голова ОДА Ігор Гундич разом з головою облради Володимиром Ширмою під час зустрічі з Главою Української Греко-Католицької Церкви Блаженнішим Патріархом Святославом Шевчуком та настоятелем парафії Св. Василія Великого протопресвітером Житомирського протопресвітерства Київської архиєпархії Віталієм Сидоруком обговорили актуальні питання щодо подальшої співпраці», - йдеться у повідомленні.

 «Релігія відіграє важливу роль у житті кожного українця. І ви ті люди, які наставляють нас, громадян, сповідувати та виконувати Божі заповіді. Тому для мене велика честь спілкуватись із Вами», – зазначив голова ОДА.

Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук звернувся до керівників області з проханням допомогти у виділенні земельних ділянок для будiвництва храмiв у м. Радомишлі та Житомирі. А також висловив надію на те, представники УГКЦ повноцінно долучатимуться до життя та діяльності громади Житомира і співпраця з владою стане ще тіснішою у майбутньому.

«Сьогоднішня зустріч – це імпульс позитиву для того, щоб разом працювати для добра. Спільні добрі справи об’єднують людей незалежно від конфесії. В наш час такий позитив і добрі новини дуже потрібні. Тому дякуємо вам за зустріч. У ваших обличчях ми побачили щирих партнерів і співрозмовників. Божого благословення вам у Новому році», – подякував за зустріч Святослав Шевчук.

Заходи з нагоди відзначення 20-ї річниці служіння парафії святого Василія Великого УГКЦ у м. Житомирі розпочались вранці святковою Літургією у нижньому храмі церкви Св. Василія Великого, яку очолив отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Патріарх Святослав Шевчук.

У приміщенні Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера відбудвся благодійний концерт «Різдвяне диво», під час якого збирали коштів на лікування 9-річного Володимира Каблова, який нещодавно потрапив під колеса тролейбуса.

Як повідомляв Житомир.info ,у Житомирі 15 січня втретє відбулася театралізована католицька хода Трьох Царів.


Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі