Суспільство

У селі Житомирської області вирізають ліс на території колишнього маєтку Терещенків, у сільраді кажуть – санітарна вирубка

16 January 2017, 13:11

У селі Волиця Андрушівського району Житомирської області місцеві жителі стурбовані вирізкою лісу на території колишнього маєтку Терещенків.

У розпорядженні Житомир.info є листи депутата Андрушівської районної ради Ніни Мачуги до голів Житомирської ОДА та облради щодо вирубки лісу.

«До мене, як до депутата районної ради, звернулася громада с. Волиця з питанням вирубки лісу, який знаходиться  в середині села. Прошу Вас сприяти вирішенню питання щодо припинення вирубки лісу. Про вирішення даного питання прошу повідомити згідно чинного законодавства», - йдеться у листі.

У коментарі Житомир.info депутат райради розповіла, що вирубка лісу почалася тоді, коли «вдарили» сильні морози.

«Якось було таке, що у нас вирубка проводилася. Ми звернулися з листом, до нас приїхало телебачення. Це було десь 2-3 роки тому. Все зупинилося. А це знову почалася масова вирубка, як були морози – вирубка страшна. У нас таке урочище було хороше, це був як заповідник, як парк Терещенків, там дуже красиві берези були, був порядок. Гарна каштанова алея. Тепер деревину цю розвозять, продають, а оці всі гілляки залишають, і тепер там не пройти не проїхати. Голова сільради каже, що ніякого відношення до того не має, воно рахується як «агроліс», але ж це «легені села». Ліс знаходиться в самому селі. Територія лісу велика, десь до 20 га. Вирубка була, але не так стихійно. А возять деревину підводами, хто як хоче», - розповіла Ніна Мачуга.

Волицький сільській голова Світлана Шпаківська розповіла Житомир.info, що отримала лист від «Агролісу» щодо санітарної вирубки.

«Цей ліс у постійному користуванні «Агролісу Коростишівський». Вони мені надіслали такий лист-повідомлення, що з січня по березень місяць будуть проводити санітарну вирубку – 6 гектарів. Зараз я не бачу масової вирубки», - сказала Світлана Шпаківська.

Як повідомляв Житомир.info, у 2013 році жителі села Волиця Андрушівського району Житомирської області були стурбовані вирізкою березового гаю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі