Місто

Житомиряни несуть на смітники новорічні ялинки, які подрібнять і пустять на обігрів. Фоторепортаж

17 January 2017, 14:26

На житомирських смітниках викинуті ялинки можна побачити з перших днів нового року. Частіше всього деревцята викидають після 14 січня (новий рік за старим стилем), а дехто чекає Водохреща і вже тоді розлучається з хвойними.

17 січня біля контейнерів у дворах більшості житомирських багатоповерхівок – ялинки та сосни. Деякі зовсім обсипалися, деякі зелені-зеленісінькі. Хтось викидає деревце, як непотріб, хтось примощує його у сніг верхівкою догори, наче у кімнаті. На деяких хвойних ще можна побачити залишки мішури і навіть іграшкові долари.

В. о. начальник управління житлового господарства Житомирської міської ради Андрій Оніщенко розповів Житомир.info, що ялинки перероблятимуть на щепорізках, як і в минулі роки.

«Ялинки і сосни – це сміття об’ємне, і сміттєвози його не беруть. Зате КВЖРЕПи збиратимуть їх і звичайними тракторами з причепами вивозитимуть на комунальні підприємства, де їх перероблять на щепи і пустять на опалення виробничих приміщень. Є такий агрегат на водоканалі, на КАТП (0628). Житомирський водоканал на станції 1 підйому має котельню, яка працює на дровах, таку саму котельню має «Зеленбуд». Ялинки підуть для опалення виробничих приміщень, теплиць, насосних станцій», - пояснив Андрій Оніщенко.

Нагадаємо, у лісництвах Житомирської області можна придбати висаджену в горщик ялинку, яка продовжуватиме рости і після новорічних свят.  

Як повідомляв Житомир.info, рік тому викинуті ялинки вивозили на комунальне підприємство «Зеленбуд» для опалення теплиць. У минулі роки новорічними ялинками опалювали станцію водоканалу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі