Місто

Китайські інвестори приїхали подивитися, чи можна на базі Житомирського ТТУ робити електробуси

17 January 2017, 14:43

Новітні електробуси та оновлені моделі тролейбусів вже зовсім скоро можуть почати збирати на базі Житомирського ТТУ. Про це 17 січня під час візиту представників китайської компанії Zhongtong Bus повідомив заступник міського голови Дмитро Ткачук. За словами заступника мера, приїзд партнерів із Китаю - це умовно третій етап переговорів між міською владою та закордонними бізнесменами.

«Ми розглядаємо можливість зборки на території Житомира силами і на базі ТТУ, чи на окремо створеному підприємстві, розміщення їх виробничих потужностей безпосередньо тут. Тому що є ряд інших міст України, які зацікавлені в такій співпраці. І от Житомир має можливість стати флагманом в цьому напрямку. Завівши такого потужного китайського партнера ми можемо забезпечувати не лише своє місто, а й сусідні міста і не лише поставляти техніку, а й створювати робочі місця, в плані виробничих потужностей. Ми можемо заключити контракт на поставку кількох одиниць і потім всім це показувати, а можемо дійсно поставити в Житомирі виробничі потужності, і це зовсім інший контракт і зовсім інші умови. Ми все-таки йдемо по програмі максимум і хочемо працювати по другому варіанту. Але, звичайно, буде кілька етапів, ті домовленості, які на сьогоднішній день є – це поставка кількох одиниць. Для того, щоб їх в тестовому режимі відпрацювати, далі говоримо про забезпечення як мінімум потреб Житомира і України в цілому», – розповідає заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

За словами заступника мера, про підписання контракту із китайськими партнерами говорити поки зарано. Цьому передуватиме велика кількість юридичної роботи та вирішення бюрократичних моментів.

«Деталі і юридичні форми ми ще проговорюємо. Ми сьогодні матимемо візит до Міністерства інфраструктури. Для того, щоб з’ясувати і державну політику, і можливі преференції, або ж субвенції для даної галузі, бо вона є доволі перспективною. І це не лише локальний інтерес нашого міста, це має бути інтересом в цілому держави. Тому про юридичні форми і оформлення усіх цих процедур ми будемо говорити вже після цієї розмови», - каже Дмитро Ткачук.

Коли на базі Житомирського ТТУ почнуть збирати електробуси та нові китайські тролейбуси, у міській раді поки не беруться прогнозувати, але налаштовані оптимістично.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі