Місто

У житомирських храмах вірянам розповідатимуть про небезпеку пірнання на Водохреще

17 January 2017, 16:20

 Житомирські рятувальники звернулися до настоятелів житомирських храмів із проханням у проповідях закликати людей до безпечної поведінки під час масових занурень на Водохреще.

Про це 17 січня написав сайт управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Житомирській області.

«17 січня житомирські рятувальники спільно із настоятелем Свято-Михайлівського кафедрального собору отцем Богданом, Архієпископом Житомирським та Новоград-Волинським Никодимом та настоятелем Свято-Покровського храму архімандридом Гавриїлом підписали спільні звернення до прихожан, у яких закликали населення дотримуватися правил безпеки у зимовий період, під час відзначення великого релігійного свята Водохрещення та берегти Богом дароване життя. З метою попередження нещасних випадків на водних об’єктах працівники ДСНС за допомогою засобів масової інформації, виступів серед населення, в трудових колективах проводять роз’яснювальну роботу. Проте не всі люди, особливо похилого віку та інваліди, працюють чи мають можливість передплачувати періодичні відання, слухати радіо та дивитися телевізор. Водночас багато віруючих людей прислухаються до слова Господнього», - переконані рятувальники.

Працівники УДСНС вважають, що завдяки тематичним проповідям можна значно підвищити рівень обізнаності населення з правил безпеки життєдіяльності, вплинути на свідомість кожного громадянина і зарадити непоправному лиху.

«Зі свого боку представники православних релігійних конфесій запевнили, що тексти звернень будуть оприлюднені в церковних засобах масової інформації та використані у проповідях», - зазначає прес-служба управління.

Як повідомляв Житомир.info, перед Пасхою 2014 року житомирські рятувальники провели рейди у житомирських церквах, аби перевірити там дотримання правил пожежної безпеки.

Фото УДСНС в Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі